Intalnire de lucru la Consiliul Judetean pe proiectul Drumului Nordului

home camp2
home camp2
home camp2

In cursul zilei de marti, 17 aprilie 2018, presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, a avut o noua intalnire la Palatul Administrativ cu primarii comunitatilor locale care se afla pe traseul Drumului Nordului. In cadrul intrunirii au fost purtate discutii punctuale privind corelarea lucrarilor de infrastructura edilitara cu demararea efectiva a lucrarilor la drumul judetean.

Drumul Nordului, un proiect in valoare de aproximativ 50 de milioane de euro va fi realizat pe traseul Oarta de Jos, Basesti, Arinis, Salsig, Gardani, Farcasa, Ardusat, Satulung, Somcuta Mare, Remetea Chioarului, Coas, Copalnic Manastur si Sisesti. Este vorba despre reabilitarea DJ 108D, sector limita judetul Salaj – Arinis – Rodina – Gardani (DJ 108A); reabilitare DJ108A, sector Gardani – Farcasa – Sarbi – Tamaia – Buzesti – Ardusat (DJ 193) si DJ 193 sector Ardusat (int. DJ 108A) – limita de judet Satu Mare; reabilitare DJ 182C, DJ 182B – Coas – Copalnic – Copalnic Manastur – Vad – Laschia – Fauresti – DJ 184 (Surdesti); reabilitare DJ182 sector Somcuta Mare (DN1C) – Coas (int. DJ 182C); reabilitare DJ 182B sector Somcuta Mare (DN 1C) – Coas (int. DJ 182C); reabilitare DJ 193 Ardusat (interior DJ 108A) – Coltirea – Hideaga (DN1C). Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean a aratat ca, prin acest proiect, judetul Maramures va imbunatati starea tehnica a drumurilor judetene din zona.

Proiectul pentru reabilitarea drumului judetean care face legatura cu judetul Salaj a fost depus a Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest inca din luna noiembrie 2016. In luna aprilie 2017, ADR a finalizat procedura de verificare a conformitatii administrative si a eligibilitatii cererii de finantare depusa de catre Consiliul Judetean Maramures.

Documentatia de mii de pagini a fost declarata adminisibila in luna mai 2017, iar proiectul a trecut mai departe in faza de evaluare tehnica si financiara. In 27 octombrie 2017, finantarea a devenit o certitudine prin semnarea contractului de finantare de aproape 50 de milioane de euro de catre ministrul Fondurilor Europene.

Gabriel Zetea: Incercam sa obtinem finantari suplimentare pe PNDL2

Seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a aratat ca a avut o noua intalnire cu primarii comunitatilor locale strabatute de traseul Drumului Nordului, fiind purtate discutii punctuale privind corelarea lucrarilor de infrastructura edilitara (apa si canal) cu demararea lucrarilor de reabilitare la drumul judetean.

”Am identificat multe probleme, iar saptamana viitoare voi fi prezent din nou la Bucuresti, la Ministerul Dezvoltarii, pentru a incerca sa obtinem finantari suplimentare prin PNDL2 pentru lucrarile comunitatilor locale. La Arinis, necesarul minim este de 8 milioane de lei, pentru Gardani sunt necesari cel putin 1,5 milioane de lei, la Ardusat este nevoie de un milion de lei pentru aductiunea de apa, urmand sa aflam care sunt costurile pentru canal, in timp ce la Satulung si Remerea Chioarului ar fi nevoie de aproximativ trei milioane de lei.

De asemenea, sunt multe probleme legate de corelarea lucrarilor efectuate de catre Societatea Vital prin fonduri europene, lucrari extrem de intarziate si care risca sa nu mai poata fi efectuate”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Seful administratiei judetene a aratat ca institutia pe care o conduce va fi nevoita sa modifice graficul stabilit anul trecut si sa adapteze procedura de achizitie in derulare cu noile prevederi legistative in vigoare, conform HG1/2018, ceea ce va duce la intarzierea procedurii de achizitie cu doua luni.

”Pana la finalul verii sau inceputul toamnei speram sa terminam achizitia, dupa care vom avea un termen de sase luni pentru proiectarea lucrarilor, iar executia ar trebui sa inceapa in primavara anului 2019. Pana la acel moment, insa, toate celelate lucrari edilitare trebuie finalizate, pentru a preda in curat amplasamentul viitorului executant. Drumul Nordului beneficiaza de o finantare europeana de aproape 50 de milioane de euro pentru reabilitarea a aproape 80 de km de drum judetean (fundatie, 3 straturi de asfalt, rigole, podete si drumuri de acces)”, a precizat Gabriel Zetea, presedintele CJ Maramures.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *