Intalnire la ITM Maramures pe tema locurilor de munca

PNL

In aceasta luna, Inspectia Muncii prin inspectoratele teritoriale de munca deruleaza o campanie nationala de informare si constientizare, campania pentru locuri de munca sigure si sanatoase 2016-2017 organizata la nivelul Uniunii Europene de catre Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca(EU-OSHA) are ca tema “LOCURI DE MUNCA SANATOASE PENTRU TOATE VARSTELE”, se arata intr-un comunicat de presa.

Obiectivul acestei campanii il reprezinta  garantarea unui mediu de lucru sigur si sanatos pentru cei peste 217 milioane de angajati din Uniunea Europeana si reprezinta un obiectiv strategic pentru Comisia Europeana, care desfasoara in acest sens o stransa colaborare cu statele membre, partenerii sociali si celelalte institutii ale UE.

Forta de munca din Europa cunoaste un proces de imbatranire, iar numarul persoanelor de peste 60 de ani creste cu peste doua milioane in fiecare an.

De asemenea, si populatia activa urmeaza aceeasi tendinta, proportia lucratorilor mai in varsta, devenind tot mai mare in comparatie cu cea a lucratorilor mai tineri, in conformitate cu estimarile demografice ale Eurostat(Europop 2010), populatia activa cu varste cuprinse intre 55 si 64 ani din UE 27 urmeaza sa creasca cu aproximativ 16% intre 2010 si 2030.

De asemenea, si Romania se confrunta cu o transformare socio-economica profunda, datorata schimbarilor demografice fara precedent. Se estimeaza ca ponderea populatiei cu varsta mai mare sau egala cu 65 de ani se va dubla, de la 15% la 30 % pana in anul 2060, existand posibilitatea de a exercita o presiune puternica asupra costurilor aferente pensiilor, serviciilor medicale si serviciilor de ingrijire de lunga durata.

In 4 centre din tara, Inspectia Muncii organizeaza seminarii si sesiuni de comunicare la care participa toate inspectoratele teritoriale de munca, participantii prezentand lucrari de specialitate si dezbateri pe aceasta tema.

In data de 19 octombrie, la ora 11, Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures organizeaza la sediul institutiei  o intalnire cu angajatori din sectorul public si privat inclusiv intreprinderi mici si mijlocii, conducatori de institutii, lucratori desemnati pentru activitate de protectie si prevenire a riscurilor profesionale, sindicate, organizatii patronale si furnizori de servicii de formare profesionala.

In cadrul intalnirii vor fi prezentate o parte din lucrarile de specialitate prezentate in cadrul simpozioanelor regionale, vor avea loc dezbateri pe cazuri concrete intalnite in practica, intrebari si raspunsuri specifice temei abordate in aceasta intalnire, se mai arata in comunicat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. D.M

    Asta da,la seminarii si comunicari se pricep in rest e ca si cum nu ar exista.In multe locuri Securitatea in Munca e o gluma si astia nu prea ii deranjeaza.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1