Intalnirea borsenilor de pretutindeni. Ambasadorul Italiei in Romania va participa la evenimentele organizate de Primaria Borsa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

An de an borsenii vin sa-si petreaca vacanta de vara in localitatea de bastina. O parte dintre acestia nu se intorc acasa singuri ci insotiti de prietenii lor, straini. In acest context, Primaria Borsa a pregatit si in acest an evenimentul „Intalnirea borsenilor de pretutindeni” care se va desfasura joi, 15 august, de la ora 14.00, in spatele Centrului Cultural Borsa.

Ion Sorin Timis, primar Borsa: „Intalnirea borsenilor are loc in fiecare an in data de 15 august si evenimentul ii aduce in acelasi loc pe cei care vin acasa in vacanta de vara. Sunt veniti din Italia, Belgia, Anglia, Australia, America, din toate colturile lumii. Organizam acest eveniment si pentru ca multi dintre ei vin acasa cu prietenii lor, din tarile in care muncesc si astfel oarecum le prezentam traditiile din Borsa. Anul acesta va fi prezent si ambasadorul Italiei in Romania, Marco Giungi. Vreau sa va spun ca in fiecare an vom aduce cate un ambasador din tarile in care sunt plecati ai nostri. Anul viitor il vom invita pe ambasadorul Belgiei in Romania, apoi pe cel din Anglia si tot asa.”

In cadrul acestui eveniment se va organiza si un targ de produse traditionale unde producatorii autohtoni vor putea comercializa diferite alimente si mezeluri facute dupa retete proprii, dar si produse artizanale sau de mobilier. Pe langa spectacolele cultural-artistice oferite de ansamblurile „Cercanelul” si „Colibri”, dar si alti artisti locali, pe scena va urca si Elena Gheorghe.

Ion Sorin Timis, primar Borsa: „Avem mai multi artisti invitati printre care amintesc de Elena Gheorghe, dar si trupa Icognito. Doresc sa va mai spun ca la targul de produse pe care-l organizam vin si isi prezinta preparatele si obiectele artizanale si mobilier fosti diasporeni care s-au intors acasa si si-au deschis aici o afacere. Pe mesele lor vor fi dulceturi, miere, mezeluri si altele. Cu siguranta vom avea un eveniment reusit.”

Foto: Primaria Borsa FB

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2