Integral: Protocolul care i-a lasat masca pe toti liberalii. Ce impact ar putea avea la nivel national (FOTO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

protocol-pnl-coalitia-pentru-baia-mare-sediul-pnl-maramuresProtocolul semnat in urma cu cateva zile de conducerea PNL Maramures si reprezentantii Coalitiei pentru Baia Mare ar putea avea un impact negativ la nivel central pentru formatiunea liberala. Rezultatul alegerilor din Baia Mare a tinut capul de afis al presei din Romania, dupa ce Catalin Chereches a fost ales primar, desi se afla in inchisoare, arestat preventiv pentru fapte de coruptie si prins in flagrant luand spaga in biroul sau. O tara intreaga s-a intrebat atunci ce anume i-a putut determina pe baimareni sa isi aleaga un primar care ii fura pe fata.

Ei bine, acum o alta intrebare se naste: ce anume i-a determinat pe cei din conducerea judeteana a PNL sa poarte negocieri si sa incheie un protocol cu acelasi Catalin Chereches, trimis in judecata pentru luare de mita si aflat in arest la domiciliu. Pe protocolul parafat vineri nu se afla semnatura primarului suspendat, insa, conform actului de constituire al Coalitiei pentru Baia Mare (prezentat mai jos in fotocopie), Chereches este presedintele acestei aliante electorale, sub sigla careia a candidat la alegerile din iunie si pe care inca o reprezinta. E imposibil de imaginat ca intelegerea cu PNL s-a facut fara stirea presedintelui Coalitiei respective.

Dincolo de adversitatea istorica existenta intre presedintele PNL, Mircea Dolha, si Catalin Chereches, care si-au adresat reciproc vorbe extrem de grele de-a lungul timpului, protocolul semnat recent surprinde mai tare prin prisma faptului ca PNL are un cod de etica pe care il clameaza permanent si care stipuleaza clar delimitarea liberalilor de persoanele certate cu legea penala. Ori prin intelegerea cu Catalin Chereches, conducerea PNL Maramures nu a facut altceva decat sa treaca peste principiile promovate de liberali, care isi doresc o clasa politica mai curata.

Ramane de vazut care va fi reactia conducerii partidului la nivel central. Un prim punct de vedere a fost exprimat de presedintele Alina Gorghiu, care, intr-o interventie la o emisiune difuzata de un post de televiziune, nu s-a aratat incantata de jocurile politice ale PNL Maramures.

Mai jos, fotocopii ale protocolului, cu semnaturile aferente partilor, precum si actul de constituire a Coalitiei pentru Baia Mare.

ZiarMM

protocol-pnl-coalitia-pentru-baia-mare-1

protocol-pnl-coalitia-pentru-baia-mare-2

protocol-constituire-coalitia-pt-baia-mare-1 protocol-constituire-coalitia-pt-baia-mare-2

candidatura-catalin-chereches-unpr

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

8 Comments

 1. pop

  Acestia sint o parte din cei ce conduc de 25 ani aceasta tara.Cu astfel de ….. s-a putut aduce tara in halul in care este astazi.Nu au scrupule,nu au rusine,nu au caracter.In schimb au,tupeu,talpa,se cred smecheri,facuti ptr a fi politruci.Din frizeri,strungari,mezelari,inadapabili, utecisti,cu sprijinul Abramburicai,au ajuns juristi,politruci, dotore si cine mai stie ce.Mai mult incep sa dea lecti.Toate valorile unei societati sanatoase au fost compromiseAtazi daca esti inteligent esti prost,daca esi doctor esti dotore,daca nu ai bani si esti cinstit esti fraier.Grav este ca aceste glume proaste ale societati sint promovate in media pina la saturatie.Cu toate acestea sint alesi si realesi.Acesti emanati se bazeaza pe ceva ce stiu f.bine,pe cei ce se duc la vot.Sint aceiasi de 26 ani,de aceea nu le pasa de ce se spune despre ei, s-a ajuns in situatia, ca a fi penal este aproape o virtute.Dar cine sa ia in seama tote acestea?Unul se zice ca e traficant,altu ca e dotore,unul se zice ca e corupt,pardon,mai multi se zice ca e corupt,altu se zice ca e plagiat.Ppoate ca totul e doar un PLEONASM.Dumnezeu sa binecuvinteze ROMINIA!!!!!!!!!!!!

  Reply
  1. G.B

   mai pop,la nivel inalt intotdeauna in secret multe se fac si se desfac.doar nu crezi ca o sa stea toti politicienii linistiti ca sa-i prinda o amarata de comisie ca au facut copy paste in lucrarile lor de doctorat.

   Reply
 2. Attila

  O strutocamila si un protocol plin de greseli de logica. Sa le iau pe rand.
  Pct. 1. Consilierii membrii FDGR nu pot fi si membri in PNL in acelasi timp. Iar daca isi dau demisia din FDGR, isi pierd calitatea de consilieri locali, potrivit legii.
  Pct. 2. Daca toti consilierii membri FDG trec la PNL, atunci FDG nu mai are consilieri locali, prin urmare nu poate exista grupul prevazut la acest punct, din care face parte si PNL si FDG.
  Pct. 3. Coalitia nu poate impune persoane in conducerea PNL, decat daca aceste persoane sunt membri PNL. Dar, potrivit pct. 1, doar consilierii locali si doar de la FDG trec la PNL, nu toti membrii coalitiei, si nici macar toti membrii FDG. Deci, ar insemna ca coalitia poate impune ce anume persoane sa fie primite in PNL (pentru a deveni membri PNL) si nu asa oricum, ci direct pe functii. Dar, statutul PNL prevede ca functiile de conducere se obtin prin votul organizatiei. Cum poate garanta coducerea PNL, semnatara a protocolului, ca memrii organizatiei vor vota ceea ce li se vas impune, si nici macar de catre liderii lor, ci de catre coalitia lui peste?
  Pct. 5. Asta pare sa fie scopul real al protocolului, iar persoana vizata de acest punct e clar deja stabilita de kk, chiar daca la acest punct doar se arata criteriile de desemnare. Dar cine stabileste criteriile de “notorietate, incredere si recunoastere” in randul cetatenilor? Sa presupunem ca kk o desemneaza pe ma-sa. Cum poate kk sa oblige PNL sa o inscrie in partid, aceasta fiind conditie pentru a fi pe listele PNL, nu doar conform protocolului, ci si statutului PNL? Nemaivorbind ca toata lumea ar sti ca de fapt candideaza kk prin interpus. Asta ar da extrem de prost pentru PNL.
  In concluzie, obligatiile PNL din acest protocol nu pot fi indeplinite decat cu acordul organizatiilor (BM si MM), adica prin vot. Cum s-ar zice, s-a vandut blana ursului din padure. PNL trebuia sa invete demult ceva legat de kk: orice compromis facut cu acest individ a fost si va fi in dezavantajul partidului.

  Reply
  1. Vasile

   Corect, mai putin punctul 1. FDGR nu e partid politic, iar membrii FDGR pot face parte si din partide politice.

   Reply
 3. STEKO

  Mai,,coalitie”!Mai peneleu!Pina cind vreti sa va bateti joc de baimareni si de banii lor(bani care cica s-ar scurge incet dar sigur in anumite buzunare!!!).E plin orasul de gunoi neridicat de zile intregi,de gauri seculare in asfalt,de mizerie si saracie orasul!Dar voi va vaceti gasca!Gasca in detrimentul baimarenilor.Gasca in interes propriu.Interesent de vazut ca niste indivizi care inainte sa intre in politica/administratie nu aveau mai nimic(sau cit un cetatean obisnuit)a au ajuns milionari in euro peste noapte.Afaceri cu dedicatie din partea,,primariei”,din partea cons.jud…Afaceri la care n-ar fi ajuns daca trebuia sa se descurce ca orice om care incearca sa-si faca o afacere cinstita!Inginerii financiare..furt,incompetenta!Bataia de joc la adresa baimarenilor continua…

  Reply
 4. Melany

  Un protocol de rasul curcilor semnat de mari nulitati politice si administrative.Rezultatele o sa fie pe masura .E pacat insa ca isi bat joc de baiemareni si mplicit de maramureseni la modul acesta.Asemenea oameni nu au ce cauta in structurile de conducere si reprezentare ale judetului

  Reply
 5. Pacurar Valentin Ioan

  In ultimii ani ai comunismului asemenea”specimene”nu ar fi ajuns in functii de conducere.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *