septembrie 17, 2021

Intemperii in Italia: 20 de victime si pagube materiale importante

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vanturile violente si ploile abundente, care au facut cel putin 20 de victime in aceasta saptamana in Italia, au distrus de asemenea zeci de hectare de padure, in special in nordul tarii, au anuntat vineri autoritatile italiene, citate de AFP si titrate de Agerpres.

Regiunea Veneto din nord-estul Italiei a fost deosebit de afectata, unde sute de copaci au fost dezradacinati pe versantii muntilor Dolomiti, in urma vanturilor extrem de puternice de joi.

“Peisajul arata ca dupa un cutremur de pamant”, a declarat guvernatorul acestei regiuni, Luca Zaia. Aproximativ 160.000 de persoane au ramas fara electricitate in Veneto.

Vineri, doua persoane au murit, o femeie de 87 de ani si o turista germana in varsta de 62 de ani, lovita de fulger in Sardinia. Aceste decese ridica la 20 numarul persoanelor ucise de intemperii de la inceputul saptamanii, potrivit unui raport al Protectiei Civile.

Nivelul de alerta a ramas ridicat vineri in Veneto, in contextul in care meteorologii se asteapta la un nou val de ploi si vanturi puternice pe durata acestui weekend.

In sudul tarii, Sicilia a fost afectata de inundatii si mai multe drumuri au fost acoperite de ape. Scolile au ramas inchise, la fel ca multe dintre parcurile publice.

Protectia Civila italiana a declarat ca acest val de vreme nefavorabila reprezinta “una dintre cele mai complexe situatii meteorologice din ultimii 60 de ani”.

Venetia s-a confruntat luni cu una dintre cele mai ample cresteri ale nivelului apei din istoria sa recenta, iar rafalele de vant au atins viteze de 180 de kilometri pe ora.

Foto: DH.be

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2