Interesul locuitorilor judetului Maramures pentru politicienii locali a crescut anul acesta cu 18.18%!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

vot-alegeriGoogle ofera public anumite informatii despre modul in care utilizatorii sai folosesc motorul de cautare. Prin procesarea datelor Google aferente utimelor 24 de luni, analistii DWF au identificat interesul exprimat de romani pentru senatorii si deputatii din judetul in care locuiesc.

Pentru judetul Maramures sunt alesi in Parlamentul Romaniei 10 deputati si 4 senatori. Acest numar nu este egal pentru toate judetele din tara noastra, fiind calculat in functie de populatie. Conform Constitutiei, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputatilor este de un deputat la 70.000 locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 locuitori. Acelasi numar de demnitari intalnim in judetele Cluj si Neamt.

Conform datelor Google, interesul locuitorilor judetului Maramures pentru politicienii locali a crescut anul acesta cu 18.18%! In ultimele 12 luni, numele deputatilor si senatorilor din judetul Maramures au fost cautate de 4,680 de ori. Acest numar este in crestere fata de valoarea inregistrata in perioada anterioara, cand Google raporteaza 3,960 de cautari. Analiza DWF releva ca la nivel national se inregistreaza o scadere cu 5.01% a numarului de cautari realizate de romani pe Google dupa numele deputatilor sau senatorilor care ii reprezinta in Parlament.

Cresterea plaseaza judetul Maramures pe locul 8 in topul judetelor cu cele mai mari variatii pozitive. O crestere mai mare a interesului decat cea a locuitorilor judetului Maramures pentru politicientii locali o putem sesiza in judete precum Valcea (+53.85%) sau Bistrita-Nasaud (+57.14%).

Din punct de vedere al echipamentelor de pe care s-au realizat aceste cautari, Google raporteaza ca telefoanele si tabletele reprezinta 44%, in timp ce calculatoarele de tip desktop sau laptop cumuleaza 56%. Comportamentul este similar la nivel national, ceea ce denota utilizarea din ce in ce mai frecventa in Romania a terminalelor mobile pentru navigarea pe internet.

Prezenta la vot a locuitorilor judetului Maramures in cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 41.66%, valoare foarte apropiata de media nationala, de 33.70%. Cresterea interesului pentru politicienii locali este posibil sa impacteze in mod pozitiv numarul de persoane care isi vor exprima votul in urmatoarele alegeri locale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2