Interfax: Rusia examineaza luarea unor masuri ca raspuns la sanctiunile SUA asupra Coreii de Nord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rusia examineaza luarea unor masuri de represalii impotriva Statelor Unite dupa ce acestea au impus sanctiuni asupra unei companii ruse ce ar fi ajutat Coreea de Nord, a anuntat viceministrul de externe rus Serghei Riabkov citat joi de agentia de presa Interfax, preluata de Reuters, informeaza AGERPRES.

Washingtonul a sanctionat compania Profinet Pte Ltd si pe directorul sau general, Vasili Aleksandrovici Kolceanov, miercuri
pentru furnizarea unor servicii portuare de cel putin sase ori destinate unor nave navigand sub pavilion nord-coreean.

Potrivit lui Riabkov, decizia privind un raspuns va fi luata de catre conducerea tarii.

Trezoreria SUA a anuntat miercuri sanctiuni financiare impotriva a doua companii rusa si chineza acuzate ca au continuat sa mentina relatii comerciale cu Coreea de Nord, in pofida embargoului impus Phenianului, aminteste France Presse.

Grupul chinez Dalian Sun Moon International Logistics Trading Co si filiala sa din Singapore, SINSMS, sunt acuzate de export de alcool si tigari catre Coreea de Nord prin falsificarea documentelor de livrare. Acest comert ”ilegal” cu tigari in Coreea de Nord este in valoare de peste un miliard de dolari pe an, a afirmat administratia americana intr-un comunicat.

Compania rusa Profinet si directorul sau general sunt de asemenea sanctionati pentru furnizarea de servicii portuare unor nave din Coreea de Nord. Aceste nave, intre care doua petroliere, care sunt deja supuse unor sanctiuni, au beneficiat de servicii in porturile rusesti Nahodka, Vostocinii, Vladivostok si Slavianka.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole