Interpretul Dumitru Farcas a facut infarct. Artistul a decedat, la 80 de ani (VIDEO)

Taragotistul Dumitru Farcas a murit in noaptea de luni spre marti intr-un spital din Cluj-Napoca, unde se afla internat pentru o interventie.

Potrivit directorului Casei de Cultura a Studentilor, Flavius Milasan, unde Dumitru Farcas era consultant artistic, acesta a murit in urma unui infarct.

Dumitru Farcas implinise in luna mai varsta de 80 de ani.

Detaliile inmormantarii vor fi stabilite de familie si vor fi comunicate ulterior.

La inceputul carierei sale, incepand cu anul 1959, Dumitru Farcas a facut parte din Ansamblului Folcloric National „Transilvania”, cunoscut atunci sub numele de „Ansamblul Maramuresului”, fiind membru fondator.

In anul 1962, a fondat Orchestra de muzica populara „Martisorul” a Casei de Cultura a studentilor din Cluj-Napoca, cu care a obtinut numeroase premii nationale si internationale. De-a lungul carierei sale i s-a acordat titlul de onoare al oraselor Phenian (Coreea de Nord) , Cluj-Napoca, Bucuresti, Resita si Baia Mare.

De asemenea, emisiunea “Tezaur Folcloric”, difuzata de TVR, poarta un generic audio semnat, la taragot, de Dumitru Farcas.

In 1970 a devenit membru al Uniunii Artistilor Muzicieni din Elvetia „SUISSA”. In anii 1977 si 1999, maestrul a primit din partea Institutului – Smithsonian Washington DC, SUA, diplome de onoare.

In luna mai, la implinirea varstei de 80 de ani, presedintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul National „Serviciu Credincios” in grad de cavaler.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1