„Intersexualitatea” sau „sexul neutru” nu trebuie confundat cu orientarea sexuala

Reclame home 1
Reclame home 1

depresiePersoanele intersexuale prezinta anomalii ale sistemului reproducator a caror frecventa este evaluata gresit, insa care nu le afecteaza orientarea sexuala, scrie AFP, pe marginea unui caz recent, in care o astfel de persoana a obtinut de la o instanta din Tours (centrul Frantei), permisiunea ca pe certificatul sau de nastere sa fie mentionat „sexul neutru”.

Cei care se nasc „intersexuali”, numiti adesea „hermafroditi”, sunt persoane care, din cauza sexului lor cromozomial, gonadal sau anatomic nu intra in clasificarea stabilita de standardele medicale.

Potrivit unor date americane citate de OMS, intersexualitatea apare la un copil din 2.000, iar anomaliile genitale complexe, care fac dificila determinarea sexului, la un copil din 4.500 la nastere.

Cu toate acestea, un raport al Consiliului Europei citeaza estimarile cercetatoarei americane Anne Fausto-Sterling, potrivit careia circa 1,7% din copii se nasc cu caracteristici „intersexuale” care nu permit clasificarea sexului lor in mod clar.

Persoanele intersexuale sunt supuse adesea unui tratament medical si chirurgical ireversibil, adesea la o varsta foarte tanara, pentru incadrarea lor intr-unul dintre cele doua sexe, fara ca acestea sa isi dea consimtamantul, a avertizat un raport al Consiliului Europei in luna mai.

Adevaratul hermafroditism, foarte rar, se manifesta printr-o anatomie ambigua a organelor genitale externe si prin prezenta tesutului testicular si ovarian, si este rezultatul unor modificari la nivelul cromozomilor sexuali.

Pseudohermafroditismul feminin se caracterizeaza prin organe genitale externe virilizate, printr-un scrot gol, dar prin organe genitale interne feminine normale si este legat de expunerea timpurie la androgeni. In forma masculina, el se caracterizeaza prin testicule ramase in abdomen.

Mai multe tari, printre care Australia (2014), Germania (2013), si Nepalul, au recunoscut un al treilea sex sau gen — denumit uneori si „sex neutru” — care nu este nici masculin, nici feminin.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole