Care este adevaratul motiv pentru care s-a sinucis tanarul din Copalnic Manastur? Interviuri care vorbesc singure

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pe reteaua de socializare Facebook a aparut o informatie conform careia un tanar s-a sinucis, prin spanzurare, din dragoste pentru fiica directorului economic Maria Griguta, din cadrul Directiei de Protectia Copilului Maramures (DGASPC).

Tot in textul respectiv se preciza faptul ca, Directia Pentru Protectia Copilului Maramures ar fi tinut ascuns acest eveniment nefericit si ca oamenii din zona spun ca: ”si prezenta la inmormantare a fost restrictionata. Din partea DGASPC a participat la serviciile funerare dir. adjunct, Dorina Curtean, care a cerut sa fie impiedicat accesul multor privitori la inhumare”.

Totodata, in postare se puncta faptul ca moartea tanarului ar fi fost cauzata de o deceptie in dragoste: ”Acesta, spun satenii, ar fi fost indragostit de fiica directorului economic al DGASPC, Maria Griguta, de loc din zona in care s-a sinucis baiatul. Aceasta a aflat de relatie si i-a interzis tanarului sa se mai vada cu fiica sa. Cazut in depresie, fara asistenta psihologica de specialitate, acesta s-a spanzurat. Autopsia a fost platita de asistentii maternali. Sunt curios de reactia noului consilier personal al presedintelui CJ, responsabil de DGASPC, care habar nu are de eveniment”, a scris cel care a facut publice informatiile.

Ce am descoperit noi…

In urma investigatiilor facute si a declaratiilor luate am aflat faptul ca tinerii intr-adevar se cunosteau ,deoarece faceau naveta Copalnic Manastur-Baia Mare, pentru a ajunge in oras la cursuri. Fata din poveste este chiar fiica directorului economic de la DGASPC Maramures, eleva la un prestigios Colegiu din Baia Mare, la final de clasa a XII-a, iar Florin, tanarul care s-a sinucis, era elev la o scoala profesionala, tot pe punctul de absolvire.

Incidentul nefericit s-a petrecut la data de 5 mai 2017, iar Consiliul Judetean Maramures a fost informat cu privire la suicid, insa nu s-a precizat in raport  motivele mentionate pe reteaua de socializare. Inmormantarea a avut loc in cimitirul Horea, iar restrictii nu ar fi existat. Politistii asteapta rezultatul necropsiei.

Iata ce au declarat persoanele contactate de noi:

Metes Florina, purtator de cuvant IPJ Maramures: “In 5 mai 2017, in jurul orei 22.30, o femeie domiciliata in satul Rusor, comuna Copalnic Manastiur a sesizat politia prin apelul unic de urgent 112, ca intr-o anexa a locuintei, l-a gasit decedat pe un tanar de 18 ani. Cadavrul a  fost transportat la morga Spitalului Judetean Baia Mare, in vederea efectuarii necropsiei, iar politistii desfasoara in continuare cercetari pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care a decedat baiatul.

Vasile Mihalca, primar Comuna Copalnic Manastur:” Baiatul a stat intr-o familie instarita. A fost bine integrat si vroia sa faca scoala de soferi. Fata de care imi spuneti invata foarte bine, a avut numai de 10 la scoala. Nu cred asa ceva, nu am auzit. Daca se barfea despre un astfel de lucru, as fi auzit si eu.

Grigore Nechita, curator Rusor, Copalnic Manastur:”Nu stiu despre asa ceva, chiar nu stiu. Nu am auzit de astea, chiar nu am auzit. Departe gandul, nu! Deci, nu! (n.r.-face referire la intrebarea: Ati auzit sau cunoasteti sa fi existat intre tanar si fiica directorului economic de la Directia de Protectie a Copilului Maramures vreo legatura mai apropiata?).

Gabriel-Valer Zetea, presedinte Consiliul Judetean Maramures: “Este ultimul caz pe care l-am avut in urma cu doua saptamani sau ceva de genul acesta. Eu am primit o informare din partea Directiei vis-a-vis de situatia care a fost acolo, dar nu s-a facut referire ca ar fi fost din dragoste. Voi cere un raport sa vad daca se sustine acest lucru.

Interviu cu mama elevei

Maria Griguta, director economic DGASPC Maramures

-In numele institutiei nu dau declaratie pentru ca este purtator de cuvant.

Atunci va intreb in calitate de mama. Este adevarat ca ar fi existat o relatie intre fiica dumneavoastra si acest tanar?

-Nu, nu! Doar faceau naveta impreuna.

Cat timp au facut naveta impreuna?

-Doi sau trei ani au facut. Fiica mea este clasa a XII-a, acum termina si cred ca vreo 3 ani, pentru ca el acum ar fi terminat profesionala. Cred, nu stiu exact. Asa cred. Mergeau cu acelasi autobuz, cel care facea transportul copiilor. In ultimul an, fiica mea nu prea a circulat cu autobuzul si in ultima perioada ea venea mai mult cu mine si cam de doua ori pe saptamana mai mergea cu autobuzul, cand nu ni se potrivea noua programul.

Credeti ca ar fi posibil ca tanarul sa fi facut o obsesie pentru fata si ea sa nu stie de acest lucru?

-Nu, nu cred.

Cei doi vorbeau pe Facebook sau in alte retele?

-Nu aveau legaturi pe Facebook ca nici nu stiu daca baiatul avea sau nu Facebook. Eu nu stiu. Nu, nu, sigur nu.

Ati vorbit cu ea? (n.r.-despre tanar) Ati intrebat-o?

-Da, da. Deci nu exista. Ea este la liceu, are alte preocupari se pregateste pentru examene, pentru bacalaureat. Nici vorba, nu au fost relatii de genul acesta. Va asigur eu, ca nu. Fiica mea este un copil deosebit. Clasa a XII-a o termina cu nota 10 la un Colegiu foarte renumit din oras. Chiar trebuie sa apara asa? Un copil bun care invata bine? Nu, nu… nu a fost nimic intre ei. E copilul meu, un copil excelent din toate punctele de vedere. Noi cunoastem familia, cunoastem pe cei doi tineri (n.r.-face referire la copiii familiei in care s-a petrecut tragedia). Ne stiam foarte bine (n.r.-despre familia respective face referire), deci acum… sa fi avut el un sentiment ascuns…, nu cred, nu cred,… se manifesta!

Referitor la restrictiile impuse la inmormantare, ce ne puteti spune?

-Inmormantarea s-a facut la cimitirul Horea. Pe locul de veci al familiei l-au inmormantat. Intr-adevar, familia sta la tara si acolo erau si copiii, dar ea a avut o fetita care a murit la doi ani sau la un an si ceva si ei stateau in oras la vremea respectiva si aveau loc cumparat in Horea si acolo a fost inmormantat, langa fiica lor.

Nu s-a impus vreo restrictie la inmormantare?

Nu, la inmormantare au fost asistenti maternali si colegii lui de la scoala, neamuri, rude, colege de-ale ei au fost (n.r.-face referire la mama baiatului). Nici vorba de restrictii.

De regula, cel care isi pune capat zilelor lasa un bilet, o scrisoare prin care isi justifica gestul. Din pacate, in acest caz, nu s-a intamplat asa.

Anamaria Avram

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. gelu

    Directia Copilului trebuia sa stie despre presupusa relatie de prietenie intre un tanar de 19 ani si fiica directorului? In acel raport la care se face trimitere trebuiau trecute aspecte speculative? ce legatura este intre activitatea directiei si o presupusa prietenie intre doi tineri? Desi tenta articolului este una favorabila directoarei, oare nu se creaza un prejudiciu acelei tinere care nu are nici vina in telenovela asta? Cautam senzationalul intr-o tragedie regretabila, in situatia in care inca mai este un dosar la Parchet iar familia directoarei nu este cercetata sau acuzata de ceva.

    Reply
  2. andrei

    Din punct de vedere psihologic cred ca lucrurile sunt mai complicate: mediul familial instabil,neimplicarea psihologilor in aceste ,,familii fortate”,de multe ori bazate doar pe un interes pecuniar,problemele adolescentei-rebeliunea,faptul ca se simt neglijati si nu se simt iubiti,intelesi,in ceea ce fac si realizeaza.Deci una e clic-ul care il împinge spre suicid si alta e terenul sedimentat,propice unui astfel de gest,unde responsabilitatile sunt extinse.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2