INTERVIU (I): Avem primar? Ce spune subprefectul PSD Maramureș, Crina Chilat, despre prioritățile Băii Mari

PSD Maramureș se pregătește să dea lovitura la alegerile locale. Pentru Primăria Baia Mare se vehiculează diverse nume, iar social-democrații sunt de departe favoriți în a propune un candidat cu notorietate. Spre deosebire de celelalte partide, PSD are mai multe variante, cea mai credibilă fiind candidatura Crinei Chilat, care deține în prezent funcția de subprefect al județului Maramureș. Având larga susținere a partidului, Crina Chilat reprezintă prima opțiune a PSD pentru Primăria Baia Mare.

Reporter: De ce dumneavoastră și de ce ”pentru” Baia Mare?
Crina Chilat: Sunt soție, mamă, economist și subprefect al Maramureșului în ultimii doi ani. Alegeți dumneavoastră prioritatea. Fac parte din comunitatea maramureșeană, sunt cetățean al municipiului Baia Mare și nu pot să rămân indiferentă la deciziile care ne privesc pe noi toți. Am o experiență solidă în zona economică și administrativă, pe care doresc să o folosesc pentru maramureșeni, pentru băimăreni. #pentrucaimipasa!!! Îmi doresc foarte mult să schimbăm lucrurile care nu funcționează pentru Maramureș, pentru Baia Mare.

Reporter: Asta au spus și candidații la alegerile din 2020.
Crina Chilat: Foarte bine că au spus, eu îmi doresc să fac. Știu că va fi greu, știu că Baia Mare are niște probleme financiare despre care se vorbește foarte puțin. Dar problemele urbei se pot regla printr-un management eficient.

Reporter: Care sunt problemele urbei?
Crina Chilat: În ultimii doi ani, ca subprefect al județului, am avut parte de numeroase audiențe, principalele chestiuni sesizate venind din partea băimărenilor. Fără a răsfoi agenda, vă pot spune că prioritară este problema locurilor de muncă. Asta vor băimărenii – o piață a muncii cu job-uri bine plătite. Ceea ce înseamnă că Baia Mare trebuie să dezvolte până la materializare lucrurile despre care discutăm de foarte mulți ani. Să aducem agenți economici în zona industrială. Baia Mare consumă. Și lucrul acesta e bun. Că avem potențial financiar. Dar trebuie să și producem. Printr-o industrie sustenabilă. Doar așa putem avea un cuvânt de spus în competiția pe care ne-o imaginăm cu orașele din jur.

Reporter: Sunteți foarte hotărâtă…
Crina Chilat: Întotdeauna am fost. Așa am crescut, dedicată și loială scopului pe care l-am ales. Cred că Baia Mare dispune de potențialul necesar orientării pe axa dezvoltării coerente. Este un moment ZERO. Cu toții realizăm asta. De aceea am acceptat imboldul colegilor, precum și al celor care mă cunosc, cu care am relaționat profesional ani la rând, de a prelua administrația băimăreană și a redimensiona managerial acest oraș.

Reporter: Se poate?
Crina Chilat: Eu cred că da. Avem voință, avem tot ce ne trebuie.

Interviu exclusiv ZiarMM.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu