Interzicerea fumatului in locurile publice are rezultate importante pentru sanatatea copiilor

Interzicerea fumatului in locuri publice a contribuit la reducerea cu 10% a numarului de nasteri premature, conform unui nou studiu realizat in SUA si in tari ale Uniunii Europene, transmite Reuters citata de Agerpres.

Acest studiu, publicat in ultimul numar al revistei medicale The Lancet, a ajuns la concluzia ca impactul legilor impotriva fumatului au un impact diferit in tari diferite, dar per total, efectele asupra sanatatii copiilor sunt pozitive in toate tarile in care au fost introduse aceste legi.

“Studiul nostru demonstreaza ca interdictiile privind fumatul reprezinta o modalitate eficienta de a proteja sanatatea copiilor nostri”, sustine Jasper Been de la Centrul Stiintific pentru Sanatatea Populatiei din cadrul Universitatii din Edinburgh.

El a mai adaugat ca rezultatele acestui studiu vor contribui la accelerarea implementarii legislatiei antifumat in orasele si in tarile in care fumatul in locuri publice este inca permis.

Legile care interzic fumatul in locuri publice, asa cum sunt barurile, restaurantele, birourile si, in general, la locul de munca, au deja, conform altor studii, efectul de a-i proteja pe adulti de riscurile asociate fumatului pasiv.

Conform Organizatiei Mondial a Sanatati (OMS), fumatul ucide aproximativ 6 milioane de oameni pe an, in intreaga lume. Dintre victime, aproximativ 600.000 sunt nefumatori care sunt expusi regulat fumatului pasiv. In cazul in care aceasta tendinta statistica se mentine, pana in 2030 numarul victimelor fumatului va depasi 8 milioane pe an.

In prezent, doar 16% din populatia lumii este protejata de legi antifumat, iar la nivel mondial, 40% dintre copii sunt expusi in mod regulat fumatului pasiv, conform OMS.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1