Intotero: Pentru reintoarcerea romanilor plecati, este important ca si primarii sa creeze o legatura directa cu ei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul romanilor de pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat, marti, la Craiova unde a prezentat obiectivele celei de-a doua etape a campaniei nationale ”Informare acasa! Siguranta in lume!”, ca pentru reintoarcerea acasa a romanilor plecati in strainatate este important ca si primarii sa-si creeze o legatura directa cu cei din localitatile lor, pentru ca multi nu mai stiu nimic despre ceea ce se intampla acasa de multi ani, informeaza AGERPRES.

Natalia Intotero a mai afirmat ca in anul 2017, potrivit unei cercetari a Institutului National de Statistica, circa 200.000 de romani au ales sa plece in afara granitelor tarii in cautarea unei oferte de munca sau sa studieze, insa exista si multi romani care se intorc in tara.

“Prin Ministerul Fondurilor Europene exista programul care ii incurajeaza pe conationalii nostri sa se intoarca acasa si sa isi deschida o afacere intitulat Diaspora Start-Up. (…) Din discutiile purtate cu romanii plecati in afara tarii, am aflat ca ei isi doresc foarte mult o mai buna informare cu privire la ceea ce se intampla in tara si in primul rand cu privire la ceea ce se intampla in localitatile de unde ei au plecat. Foarte multi nu au mai reusit, din diferite cauze, sa ajunga acasa de 2-3 ani sau chiar de 8-10 ani. Multi isi doresc ca mai devreme sau mai tarziu sa se intoarca acasa, iar aceasta intoarcere depinde si de informatiile pe care le au de la dvs., primarii. Pentru ca exista localitati in care primarii si-au deschis o comunicare directa cu cei plecati pe tema investitiilor, locurilor de munca etc. si in acele localitati foarte multi romani plecati s-au intors acasa”, a spus Intotero, la Craiova, in cadrul unei intalniri cu autoritatile locale din Dolj carora le-a prezentat campania nationala “Informare acasa, siguranta in lume!”.

Potrivit Nataliei Intotero, campania se adreseaza romanilor care muncesc in strainatate sau care isi cauta un loc de munca in alte tari si care au nevoie de informatii pentru a se proteja de eventualele riscuri la care s-ar putea expune.

“Nu ne dorim ca romanii nostri sa plece in afara granitelor, dar dorim sa le aducem la cunostinta riscurile la care ei se expun daca pleaca neinformati, incepand de la momentul calatoriei si pana la informatiile pe care trebuie sa le aiba despre locul de munca etc. Nu trebuie sa isi caute un loc de munca prin intermediul internetului, pentru ca nu intotdeauna firmele care prezinta acolo locurile de munca nu sunt cele mai bine intentionate”, a mai spus ministrul romanilor de pretutindeni, mentionand ca foarte important in acest demers este ca autoritatile locale si judetene sa se implice in derularea campaniei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *