septembrie 26, 2021

Intr-o comuna din Maramures au demarat lucrarile de constructie a unei crese

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Recent, in comuna Farcasa au demarat lucrarile de constructie a unei crese in care vor fi create doua grupe a cate 15 copii.

Valoarea investitiei se ridica la peste 1,1 milioane lei fara TVA, finantarea fiind asigurata prin Programul National de Dezvoltare Rurala. Lucrarile sunt preconizate a fi gata pana in 12 iulie 2020.

“Avand in vedere ca pe teritoriul comunei Farcasa isi desfasoara activitatea mai multe firme, care insumeaza peste 2500 de angajati, Primaria comunei Farcasa a realizat toate demersurile necesare pentru construirea unei crese, pentru ca parintii sa aiba posibilitatea sa-si aduca copiii la cresa si gradinita in apropierea locului de munca sau de domiciliu.

La inceputul lunii au fost demarate lucrarile de constructie ale imobilului in care va functiona cresa, valoarea contractului ridicandu-se la suma de 1.119165 lei fara TVA. Finantarea investitiei este asigurata prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Cresa, care se construieste in Farcasa pe strada Independentei, in imediata apropiere a Dispensarului uman (Centrul medical de permanenta) va dispune de doua grupe a cate 15 copii si va contribui alaturi de Gradinta cu program prelungit din Farcasa si de cea din Tamaia la cresterea egalitatii de sanse prin sprijinirea revenirii in campul muncii a parintilor, in majoritatea cazurilor a mamelor, ele fiind cele care parasesc piata fortei de munca pentru perioade semnificative necesare cresterii copilului.

In prezent au fost sapate santurile pentru fundatie si se lucreaza la confectionarea armaturilor metalice urmand ca in scurt timp sa se toarne betonul”, se precizeaza intr-o postare pe pagina Comuna Farcasa Maramures.

Vlad HERMAN

Foto: Comuna Farcasa Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2