Intr-un oras din Iran, temperatura resimtita de corpul uman a depasit 70 de grade Celsius

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

canicula-apa-alba24-roOrientul Mijlociu nu este strain de caldura torida. Dar un oras din Iran a rivalizat in ultimele zile cu recordul de temperatura globala din toate timpurile, cu o arsita resimtita de 74 de grade Celsius vineri si de 70 de grade joi, indici ce pot fi mortali in cazul expunerii la caldura o perioada mai lunga de timp, relateaza Washington Post si mashable.com citate de Agerpres.

Orasul Bandar Mahshahr din sud-estul Iranului, cu o populatie de pana la 150.000 de locuitori, era joi un adevarat cuptor. Temperatura reala era de aproximativ 45 de grade, dar adaugand umiditatea extrema si absenta vantului, meteorologii au fost in masura sa determine ca temperatura resimtita de corpul uman depasea 70 de grade Celsius.

Situat in apropierea Golfului Persic, unde apa poate ajunge la 32 de grade, orasul Bandar Mahshahr sufera de unul dintre cele mai inalte niveluri de umiditate din lume atunci cand vantul aduce pe uscat aer incarcat cu vapori de apa.

Valorile extreme de temperatura din aceasta saptamana din Iran s-au inregistrat in contextul in care o arsita cumplita a cuprins intreaga regiune a Orientului Mijlociu.

Desi nu exista inregistrari oficiale, 81 de grade Celsius este cel mai ridicat indice de caldura atins vreodata. Acesta a fost observat in Dhahran, Arabia Saudita, la 8 iulie 2003, scrie Washington Post citand inregistrarile pastrate de istoricul meteo Christopher Burt.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole