ÎNTREBĂRI – Sigheteni nemulțumiți de utilitatea dată Fostului Palat Episcopal

Reclame home 1
Reclame home 1

Ieri, 10 iulie, a fost inaugurat oficial fostul palat al Culturii din Sighet, în care s-au investit de către Biserica Ortodoxă circa 5 milioane de euro. Și totuși sunt destui sigheteni care sunt nemulțumiți și care se întreabă, de exemplu, „în ce condiții, creștinii de alte confesiuni decât cea ortodoxă, vor putea avea și ei activități specifice (conferințe pe teme religioase, programe de muzică bisericească sau recitaluri) în acest edificiu care se proclamă a fi AL ORAȘULUI?”.

„Sunt mulțumită că această clădire emblematică a municipiului nostru a fost restaurată, dar pentru mine, ca de altfel pentru foarte mulți concetățeni, va rămâne pe veci PALATUL CULTURAL AL SIGHETULUI!”, spune Rodica.

Adrian completează: „Am predat în această clădire ,,Palatul Cultural „, în care funcționa Casa de Cultură, Școala Populară de Arte și Biblioteca municipală, unde copiii municipiului au făcut cursuri de muzică, pictură, dans, artă într-un cuvant, zeci de ani, acum trec cu nostalgie, dar cu multă supărare…. Să ajungă să funcționeze Școala Populară de Arte la un fostul restaurant/hotel este trist, îi felicit pe profesorii acestei instituții că își fac treaba mai departe!
Așa Palat nu are biserica niciunui cult din Romania, sunt curios ce scop va avea în viitor!!! Oare Dumnezeul cui se află în această clădire culturală?”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole