Inundatii in Maramures: Un pod avariat si teren afectat de ape

home camp2
home camp2
home camp2

Precipitatile torentiale din ultimele ore au condus la formarea de torenti si scurgeri pe versanti si cresterea debitelor paraului Bocicoel, respectiv, paraul Draguiasa, paraului Valea Morii si Valea Porcului in localitatea Viseu de Jos.

Suvoaiele de apa formate pe versanti au transportat aluviuni (mal, pietris, bolovani) si s-au revarsat. Au fost afectate un pod, 15 podete, drumuri comunale, strazi, ulite, respectiv au fost colmatate santuri, rigole si priza de apa.

Nu sunt inregistrate victime sau persoane ranite. Prefectul Vasile Moldovan a fost informat despre situatia existenta la nivelul unitatii administrativ-teritoriale. Pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele meterologice au actionat personal si mijloace tehnice din cadrul Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Viseu de Jos.

Date comunicate de CLSU Salistea de Sus: in raportul operativ: 46 case afectate de revarsarea apelor 19, anexe gospodaresti inundate din care doua distruse.

Suvoaiele de apa reultate in urma ruperii de nori au avariat un pod, cinci podete, 14,7 km de strazi, 1,5 km drum forestier, cinci hectare de teren arabil, 6,2 hectare de pasuni si fanete, retele de alimentare cu apa si canalizare, o fantana colmatata.

Un stalp de la reteaua de alimentare cu energie electrica este amplasat intr-o zona cu alunecare de teren. Nu sunt victime sau persoane ranite din randul populatiei. Unitatea administrativ-teritoriala este alimentata cu energie electrica.

Informatii furnizate de Dan Buca, purtatorul de cuvant al Prefecturii Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *