septembrie 28, 2021

INUNDATII PESTE DEAL – Pod surpat intre Moisei si Sacel pe DN17C

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

Inundații în zona Vișeu -Moisei -Borșa. La această oră pompierii intervin pentru evacuarea apei din beciurile și curțile oamenilor. În Borșa vorbim de patru gospodării, trei în Moisei și două în Vișeu de Sus.

`Împreună cu domnul primar, Vasile Coman, ne-am deplasat în această după-masă în toate zonele afectate.
Din nefericire, sunt lucruri pe care nu le putem controla, iar unul dintre acestea este forța naturii. Ce putem face însă, este să vă asigurăm de faptul ca vom pune la dispoziție utilaje pe tot parcursul nopții pentru a remedia pagubele și a sprijini cetățenii afectați de precipitațiile abundente de astăzi. Vom fi în teren atâta timp cât va fi nevoie, până ne vom asigura că toți cetățenii din zonele afectate vor fi în siguranță, iar căile de acces sunt deblocate~, a spus viceprimarul orasului Viseu de Sus, Grad Marius.

Un pod între Moisei și Sacel s-a surpat din cauza precipitațiilor abundente. Nu sunt localități izolate. Podul se afla pe DN17C si deocamdata nu sunt probleme. Cei care vor să ajungă la Moisei pe Valea Izei vor trebui ca la Bogdan Vodă să o ia spre Bocicoiel și să iasă spre Vișeu de Sus.

„Precipitațiile abundente, sub formă de ploaie căzute în zona localității Săcel, au contribuit la creșterea debitelor văilor și pâraielor de pe versanți care s-au revărsat și au afectat un podeț și carosabilul drumului național 17C. Prefectul Vlad-Emanuel Duruș s-a deplasat la fața locului pentru a constata efectele produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase. Președintele CJSU Maramureș, a declarat: ”Circulația rutieră pe DN 17C, între localitățile Săcel și Moisei a fost închisă. S-au făcut demersurile necesare la Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj pentru începerea în regim de urgență a lucrărilor de reperații la podeț și la drumul național. Traficul rutier este deviat pe ruta: drumul județean 188, Bogdan Vodă – drumul național 18 Vișeu de Jos – Moisei”. Pentru punerea în siguranță a traficului rutier drumul va rămâne închis în zona afectată până la finalizarea lucrărilor la infrastructura rutieră”.

FOTO TEXT: Grad Marius/facebook

Dragos Hojda

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2