Inundațiile au produs pagube pe zeci de hectare de teren în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Precipitatiile torentiale din ultima perioada au produs pagube pe raza a sase unitati administrativ-teritoriale: Ulmeni, Grosii Tiblesului, Sisesti, Copalnic Manastur, Coas si Stramtura.

Torentii si scurgerile de pe versanti au contribuit la cresterea debitelor si nivelurilor unor vai si paraie care s-au revarsat. Suvoaiele de apa au transportat aluviuni, pietris, material lemnos si material vegetal care au colmatat rigolele si santurile.

”Cantitatea de apa acumulata in timp scurt nu a putut fi preluata de retelele de canalizare. Au fost inundate 24 de gospodarii, 38 de anexe gospodaresti. S-au produs pagube pe 67 hectare de teren arabil, 15 hectare de pasuni si fanete.

Au fost afectate de inundatii opt podete, 11,1 km de strazi, 13,6 km de drum agricol si forestier si 0,8 km eroziune de mal. Suvoaiele de apa au inecat 33 de animale si avariat un autoturism. Comitetele locale pentru situatii de urgenta au intervenit cu personal si mijloace tehnice pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase, Comisii mixte, alcatuite prin ordin de prefect, se vor deplasa in teritoriu pentru constatarea si evaluarea pagubelor produse la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale”, a spus Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole