Inundațiile continuă să facă ravagii în Maramureș: Zeci de gospodării afectate (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

Ploile torentiale din ultima perioada au afectat, conform datelor centralizate, cinci unitati administrativ-teritoriale (Borsa, Barsana, Leordina, Bistra și Petrova).

Torenții și scurgerile de pe versanti, formate dupa precipitatiile torentiale au condus la cresterea debitelor si nivelurilor unor vai si paraie necadastrate care s-au revarsat din albie si nu au putut fi preluate de retelele de canalizare.

”Au fost inundate 49 de gospodarii, patru obiective sociale si administrative, a fost afectat zidul de sprijin de pe malul râului Cisla, un drum județean, pe o distanta de 1,5 km, respectiv 19,6 km de străzi. Un alt drum județean a fost acoperit de aluviunile transportate de apa pe o distanta de 300 de metri.

De asemenea, a fost erodată o apărare de mal pe o suprafață de 0,5 km. Torentii de apa au transportat aluviuni, pietris, material lemnos si material vegetal care colmatat un pod, sapte podete, si sapte traversari pietonale. Au fost inundate 25 hectare de teren arabil, respectiv 17 hectare de pasuni si fanete. Sub coordonarea prefectului Nicolae-Silviu Ungur, echipele de intervenție au acționat pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

Pompierii militari au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apelor din gospodarii, subsoluri, curti si au sprijinit autoritatile administratiei publice locale in diminuarea efectelor produse de inundatii. Personal din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș a lucrat cu material si mijloace tehnice specifice pentru consolidarea și protejarea malului afectat de apele raului Cisla. Comitetele locale pentru situatii de urgenta au actionat cu personal si utilaje pentru deblocarea podetelor, indepartarea aluviunilor de pe drumurile publice.

Pagubele produse vor fi constatate si evaluate de echipe mixte, alcatuite prin ordin al prefectului, care se vor deplasa in teren. Presedintele CJSU Maramures, prefectul Nicolae-Silviu Ungur, a mentionat ca judetul se afla in continuare sub avertizari hidrometeorologice si ca sunt activate grupurile de suport tehnic si echipe de interventie pentru a actiona in sprijinul populatiei. Sunt operationalizate si echipe care să remedieze eventualele deficiente din retelele serviciilor de utilitate publica”, a spus Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

ZiarMM

Foto: CJSU Maramureș

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole