Invazie de sonde: Compania lui Ovidiu Tender cauta gaze de sist in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Compania SC Prospectiuni SA, al carui actionar este controversatul om de afaceri Ovidiu Tender, si-a extins cautarile de gaze de sist si in Maramures, mai precis pe Valea Izei.

SC Prospectiuni lucreaza deja de o saptamana in comuna Sacel, unde, spune primarul, a facut o intelegere cu proprietarii terenurilor pe care se realizeaza sondari.

„Este o firma SC Prospectiuni SA si sondeaza terenul pentru aflarea de gaze, titei. Sunt de o luna de zile aici, cand au venit si au facut intelegere cu cetatenii, proprietarii de terenuri pentru unde trec ei cu utilajele, iar de lucrat lucreaza de o saptamana. Ei estimeaza ca vor lucra inca o luna de zile”, a spus edilul Gavril Dologa.

Acesta spune ca mediul nu va fi afectat de prospectiunile facute.

„Mediul nu il afecteaza, dau niste gauri in pamant cu un diametru de sase centimetri, la o adancime de patru metri. Aici au fost sonde de petrol de 100 de ani”, a adaugat Dologa.

Primarul orasului Borsa, Sorin Timis, sustine ca nu a avut inca vreo solicitare de la SC Prospectiuni, dar ca aproximativ 600 de persoane, angajati ai companiei, au cerut cazare timp de o luna la pensiunile din zona.

„La Borsa inca nu se fac, am vazut masini doar pe Valea Izei. Mi-au spus cei de la pensiuni ca au fost cautati ca sa poata caza aproximativ 600 de persoane timp de o luna”, a punctat Sorin Timis”.

Vlad HERMAN 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. stefan

  titlu senzationalist,… in maramures este imposibil sa existe gaze de sist, in plus, se cauta petrol, in maramuresul istoric de altfel s-au mai facut astfel de lucrari si exista de decenii date ca ar putea sa existe cantitati care pot fi exploatate.

  Reply
  1. dilau

   prietene stefan, chiar crezi ca vin 600 de oameni in maramures – timp de o luna – asa de nebuni?.important e ce se gaseste nu ce se cauta. ca o fi gaze, petrol, aur……. norocul lor- prostia noastra.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2