Investiție: Centru de zi pentru persoane cu dizabilități în comuna Mireșu Mare

În comuna Mireșu Mare va fi realizat un centru de zi pentru persoane cu dizabilități, valoarea investiției ridicându-se la 621.000 lei.

Cetăţenii îşi vor putea duce persoanele cu dizabilităţi pe care le au în îngrijire la centrul de zi, unde acestea vor beneficia de îngrijire, iar seara le pot lua acasă.

”Investiţia are la bază o colaborare între Consiliul Judeţean Maramureş, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) şi UAT Mireşu Mare.

Consiliul Judeţean Maramureş contribuie cu 70% din valoarea investiţiei, iar restul de 30% provin din programele de interes naţional (PIN) ale Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. (fonduri naţionale).

Practic, primăria Mireşu Mare dă o clădire în folosinţă, iar CJ Maramureş o reabilitează şi o dotează. Funcţionarea serviciului va fi asigurată de DGASPC.

Cetăţenii îşi vor putea duce persoanele cu dizabilităţi pe care le au în îngrijire la centrul de zi, unde acestea vor beneficia de îngrijire, iar seara le pot lua acasă. Astfel, cetăţenii care au în îngrijire persoane cu dizabilităţi vor putea să aibă o viaţă activă economic şi social în intervalul orar respectiv. Ne aşteptăm ca investiţia să fie gata până la finele anului”, a spus Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu