INVESTITIE – Firma baimareana RAMIRA SA achizitioneaza echipamente performante in valoare de 2 milioane de euro

TEHNOLOGIE PERFORMANTA. Firma baimareana RAMIRA SA achizitioneaza echipamente performante in valoare de aproape 2 milioane de euro (exact: 1.930.096 euro), 41,45% din suma fiind finantare nerambursabila obtinuta prin programul de granturi SEE si norvegiene – acest mecanism financiar vizeaza reducerea discrepantelor intre tarile Spatiului Economic European (SEE), precum si consolidarea cooperarii dintre statele donatoare (Norvegia, Islanda si Liechtenstein) si tarile beneficiare ale finantarii.

Proiectul “Dezvoltarea RAMIRA SA prin achizitia de echipamente” este in curs de implementare si presupune achizitia a cinci echipamente performante menite sa inlocuiasca echipamente mai vechi si cu consum mare de energie electrica, fapt care va duce la scaderea consumului de energie electrica al firmei baimarene cu 142,29 MW/an (de la un consum de 2.411 la 2.269 MW/an), precum si la cresterea cifrei de afaceri si a profitului cu 6%, a mentionat Codruta Lucia Hiripan, consultant al proiectului. De asemenea, prin acest proiect se genereaza 10 noi locuri de munca in firma baimareana.

Karl-Josef Heinrich, CEO Ramira SA, a subliniat faptul ca firma baimareana nu va folosi partea de cofinantare din bugetul ei, cei aproape 1,2 milioane de euro necesari implemntarii proiectului fiind acordati de holdingului ceh Chropynska Group AS, printr-o decizie a lui Robert Kudela, actionarul majoritar, care a considerat necesar ca profitul obtinut de Ramira sa fie intrebuintat pentru alte proiecte de dezvoltare a societatii din Baia Mare.

“Pentru noi, cei de la Ramira Baia Mare, este important faptul ca din 2013 si pana astazi Chropynska Group nu a retras niciun cent din profit, acesta fiind in permanenta reinvestit in tehnologii noi si in modernizarea structurala si strategica a firmei. Iar acum, decizia lui Robert Kudela de a finanta si aceasta parte a proiectului nu din profitul Ramira, ci din cel al grupului, ne ajuta foarte mult in obiectivul nostru de a realiza in Baia Mare, in totalitate, linii complexe de asamblare automatizata a caroseriilor din industria auto”, a precizat Karl-Josef Heinrich. Incepand din anul 2013, Chropynska Group a investit aproximativ 18 milioane de euro in modernizarea si dezvoltarea firmei Ramira SA.

Cel mai important utilaj industrial care va fi achizitionat prin proiectul cofinantat cu 800.000 de euro prin programul de granturi SEE si norvegiene, este o masina de indoit cu sistem de comanda numerica (CNC), in valoare de 270.000 de euro. De asemenea, proiect vor mai fi achizitionate 3 utilaje de diferite capacitati cu sistem de comanda numerica si o masina de rectificat.

In anul 2019, Ramira SA Baia Mare va indeplini previzionarea de la inceputul anului a cifrei de afaceri, respectiv 16 milioane de euro, insa porneste in anul 2020 cu comenzi care acopera primele trei luni, fapt important in contextul presiunii enorme pe piata auto mondiala, cauzata de permanenta cursa pentru reducerea chetuielilor si de reorganizarea in vederea reducerii consumului de energie prin producerea masinilor electrice, a mai subliniat Karl-Josef Heinrich, CEO Ramira SA, unul dintre cei mai importanti producatori de linii de asamblare automatizata a caroseriilor din industria auto.

Catalin VISCHI

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1