Investitie majora: Ministrul Turismului a semnat la Borsa contractul de finantare pentru proiectul telegondolei si a partiei olimpice de schi

PNL

Joi, 25 iulie, la Borsa, in debutul sedintei ordinare a Consiliului Judetean Maramures, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat contractul de finantare a proiectului telegondolei si partiei olimpice de schi din localitate.

Este prima investitie de anvergura in domeniul schiabil dupa 7 ani, anunta Ministerul Turismului pe pagina de Facebook. Aproximativ 22 milioane de euro vor fi investite la Borsa pentru constructia unei partii de schi de 2650 m, iar Ministerul Turismului va contribui cu 90% din investitia de baza.

Proiectul prevede si o instalatie de inzapezit artificial, instalatie de iluminat partia (iluminat pentru antrenamente si pentru competitii), finalizarea si modernizarea telegondolei, parcare auto etajata de 80 de locuri si masini de batut zapada.

“Astazi am semnat un proiect foarte important pentru dezvoltarea turismului din Maramures. Partia de schi de la Borsa este doar un prim pas pentru dezvoltarea turismului 365 de zile/an mai ales ca zonele montane din Romania sunt destinatii atat pentru perioada de vara cat si pentru cea de iarna. Asadar, astept la minister inca un proiect de la Borsa destinat turismului din sezonul de vara.

Proiectul pe care l-am semnat astazi este unul ambitios, dar realizabil si voi reveni la Borsa pe cat de des este posibil pentru a vedea evolutia lucrarilor, asa cum am facut-o si astazi. Partia de schi va fi destinata atat amatorilor de schi cat si pentru organizarea de competitii sportive si sper ca la finalul anului 2021, asa cum prevede contractul, sa vad primii schiori pe partie”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

La evenimentul de astazi au mai fost prezenti, printre altii, si secretarul de stat, maramureseanul Bogdan Tomoiaga, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, dar si prefectul Vasile Moldovan.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1