Investitii majore la Repedea. Liceul, scoala si gradinita prioritare. Drumurile din comuna vor fi reabilitate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Toate drumurile principale din comuna Repedea vor fi modernizate cu lucrari care implica santuri, rigole si podete. In acest sens, a fost semnat un contract in valoare de 7 milioane de lei cu TVA pentru reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri de interes local in zona respectiva.

Astfel, executia va merge pe patru tronsoane, respectiv 4 kilometri de drum vor fi reabilitati pe Strada Toamnei, 500 de metri pe Strada Bisericii, 1,068 km pe Strada Pentaia si 1 km pe pe strada Luh. Contractul este incheiat pe o perioada de 11 luni, din care 30 de zile pentru servicii de proiectare si zece luni pentru executie, insa constructorul a dat asigurari ca, in situatia in care vremea va permite, lucrarile vor incepe in aproximativ doua saptamani.

Reprezentantii administratiei locale din Repedea asteapta deschiderea unui nou program la Ministerul Dezvoltarii, unde se vor finanta doua proiecte pentru comunitatile locale. In acest context se incearca obtinerea unei finantari pentru asfaltarea a 5 km de stradute care, in acest moment, sunt prioritare. Proiectul este pregatit integral, cu intreaga documentatie.

Tot pentru zona respectiva mai exista un proiect depus la AFIR, pentru 12 km de drumuri agricole, in suma de 1 milion de euro si un altul, care vizeaza reabilitarea a 3,8 km pe programul transfrontalier, care a trecut deja de prima etapa.

Liceul, scoala si gradinita prioritare

La Liceul Tehnologic Repedea, procesul verbal de receptie a lucrarilor va fi semnat in maximum doua saptamani, in timp ce lucrarile la scoala si gradinita din Repedea au fost deja receptionate. Daca liceul a fost reabilitat tot prin fonduri obtinute pe Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua, lucrarile la scoala si gradinita au fost realizate prin fonduri europene.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole