Ioan Buda (IGPR): Circa 1.600 de autospeciale vor fi repartizate pana la sfarsitul anului la Politia Romana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Circa 1.600 de autospeciale vor fi repartizate, pana la sfarsitul anului, Politiei Romane, o noutate fiind cele pentru transportul persoanelor private de libertate, a declarat marti seful IGPR, Ioan Buda, informeaza AGERPRES.

Inspectorul general al Politiei Romane a prezentat marti autospecialele si echipamentele intrate in dotarea IGPR.

„Au fost in acest an si vor fi pana la sfarsitul anului aproximativ 1.600 de autospeciale care vor fi repartizate la Politia Romana, in teritoriu si in special in municipiul Bucuresti. Aceste autospeciale vor contribui la imbunatatirea modului de raspuns al politistului la solicitarea cetateanului, dar si la protectia politistului. De noutate vor fi aceste autospeciale pentru transportul persoanelor private de libertate, un proiect nou. Vom dezvolta acest proiect si inspre segmentul de ordine publica, pentru ca zilnic avem peste 3.000 de solicitari, dintre care peste 2.000 sunt doar la 112, sunt (…) fie solicitari prin dispecerat, fie solicitari ale cetatenilor la care intervin politistii si au nevoie de aceste echipamente si aceste autospeciale”, a afirmat inspectorul general al Politiei Romane.

De asemenea, el a spus ca pana la finalul anului vor mai fi si persoane incadrate ca politisti. „In acest an au fost repartizati din scoli si incadrati din sursa externa si vor mai fi pana la sfarsitul anului aproximativ 5.000 de politisti. Ne-am concentrat inspre localitatile unde vom avea activitati cu prilejul Presedintiei (Romaniei la Consiliul UE – n.r.). In Bucuresti, de exemplu, au fost repartizati in luna iunie aproximativ 600 de politisti. La repartitiile din noiembrie si pana la sfarsitul anului din surse externe vor mai fi repartizati inca 500 de politisti”, a spus Buda.

Carmen Tuicu, adjunct al sefului Politiei Romane, a precizat ca, in afara celor 1.600 de autospeciale, au fost achizitionate si 40 de motociclete.

„Au fost achizitionate autoturisme Dacia Logan pentru segmentul de ordine publica si rutiera si pentru partea de operativ – Duster, plus cele 40 de autospeciale pentru transport retinuti, din care pe zona de Bucuresti au fost repartizate 79 de autoturisme pentru partea de ordine publica si rutiera, 10 autoturisme Duster, patru autospeciale pentru retinuti si din cele 40 de motociclete au fost repartizate 10 la Brigada Rutiera”, a declarat Tuicu.

Comisarul Claudiu Iaru, sef Serviciu coordonare centre de retinere si arestare preventiva, a spus ca pentru structurile de arest au fost achizitionate si receptionate 40 de autospeciale Dacia Logan, concepute tinand cont de specificul activitatilor pe care le desfasoara.

„Patru dintre aceste autospeciale vor fi distribuite structurii de retinere si arestare preventiva din cadrul DGPMB. Aceste autospeciale sunt prevazute cu un perete despartitor intre compartimentul din fata (sofer, pasager) si persoanele retinute, care sunt transportate in compartimentul din spate, vorbim despre niste materiale rezistente la soc, etans, iar partea de geamuri din spate este prevazuta cu folie, astfel incat sa asiguram intimitatea si dreptul persoanelor private de libertate de a nu fi expuse public. Totodata, masina e prevazuta cu un sistem de monitorizare video care filmeaza si are capacitate de stocare de doua ore”, a afirmat Iaru.

„In cursul acestui an, pentru structurile de ordine publica au fost receptionate un total de 914 autospeciale marca Dacia Logan, majoritatea dintre acestea fiind redistribuite catre structurile teritoriale si o parte insemnata ajungand la sectiile de politie rurala si posturile de politie comunala. Totodata, 79 de autospeciale noi au intrat in dotarea DGPMB. Autospecialele vor fi utilizate in special pentru activitatile de patrulare si interventia la eveniment”, a declarat Vasile Armasu, imputernicit director la Directia de Ordine Publica.

Florentin Bracea, director al Directiei Rutiere, a mentionat ca din totalul autospecialelor achizitionate 222 de autoturisme Dacia Logan si 40 de motociclete au revenit Politiei Rutiere.

„Dintre acestea o parte au fost repartizate catre structurile care in prima parte a anului urmator au cele mai multe misiuni pe perioada presedintiei (Romaniei – n.r.) la Consiliul UE si unde vom desfasura activitati de insotire a coloanelor oficiale de demnitari romani si straini. Totodata, avand in vedere aceste aspecte, au fost repartizate Brigazii autostrazi si misiuni speciale un numar de 23 de Dacia Logan si 22 de motociclete, iar Brigazii Rutiere a Capitalei noua autospeciale Dacia Logan si 10 motociclete”, a adaugat Bracea.

In cadrul evenimentului a fost prezentata si o autospeciala destinata interventiei CBRN.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole