Ioana Petreus: “Cea mai mare nemultumire a angajatilor din invatamant este Legea Salarizarii Unitare”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Ioana Petreus, afirma ca cea mai mare nemultumire a angajatilor din educatie o reprezinta Legea Salariarii Unitare.

Aceasta spune ca prevederile legii sunt interpretabile, astfel ca au aparut o serie de anomalii.

“Cea mai mare nemultumire a angajatilor din invatamant este Legea Salarizarii Unitare, mai exact incadrarea si salarizarea conform acestei legi.

Deoarece prevederile Legii salarizarii sunt interpretabile, iar MEN nu a elaborat norme de aplicare sau precizari, chiar daca atat sindicatul judetean, cat si Federatia le-au solicitat in repetate randuri, au aparut o serie de anomalii si discriminari, cum ar fi: exista diferente de salariu intre cadre didactice care sunt incadrate pe acelasi post, au aceeasi vechime, aceleasi studii si grade didactice; sunt profesori care au norma didactica in mai multe scoli, iar salariu de baza este diferit in fiecare scoala etc”, a spus Ioana Petreus, intr-o conferinta de presa.

Liderul SLI Maramures mai mentioneaza ca nici in acest an obligatia alocarii a 6% din PIB nu este onorata.

“Chiar daca inca din 2011 Guvernul Romaniei are obligatia de a aloca 6% din PIB educatiei, nici in acest an aceasta obligatie nu e onorata, ba mai mult, datorita modalitatii de stabilire a bugetului, conform costului standard per elev calculate nerealist, ne gasim in situatia in care sumele alocate in buget pentru invatamant sa nu acopere nici macar cheltuielile cu salarizarea pana la finalul anului fiscal, aflandu-ne, din nou, in situatia de a solicita (cersi) suplimentarea fondurilor la rectificarile bugetare.

Chiar daca in repetate randuri am atras atentia institutiilor abilitate ca acest cost standard per elev nu este calculat realist, cu luarea in considerare a tuturor factorilor, nu suntem ascultati”, a precizat Ioana Petreus.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. ccc

  stiti ce ar trebui facut acuma, ras de pe fata pamantului acest partid comunist pus pe furat si distrus … PSD out !!!

  Reply
  1. Marin

   Profesorii castiga de 2,3 ori mai mult decat muncitorimea din fabrici, iar daca mai punem minim 3 luni de vacanta (concediu),4-5 ore maxim pe zi,deci nu-i plangeti.Plangeti amaratii care pleaca din tara de saracie,cu coconi cu tot,ceea in urmatorii 10 ani va lasa cate 1 profesor din 3 pe somaj.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2