Iohannis: 1.902 de militari vor participa la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in 2019

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un numar de 1.902 de militari romani vor participa anul viitor la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, cu 127 mai mult decat in 2018, a anuntat presedintele Klaus Iohannis, miercuri, la finalul sedintei CSAT, informeaza AGERPRES.

“In CSAT am aprobat fortele si mijloacele care se trimit anul viitor, in 2019, in misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman. Astfel avem un numar de 1.902 militari romani care vor participa la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, cu 127 mai mult decat in anul 2018, iar de la Ministerul Afacerilor Interne pentru misiunile UE, OSCE, NATO si ONU vom avea in afara 759 de militari si politisti in misiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele a adaugat ca Romania va participa in continuare cu forte si mijloace la operatiunea NATO din Afganistan – Resolute Support Mission si va mentine contributia nationala la asigurarea prezentei inaintate consolidate a NATO in cadrul grupului de lupta dislocat in Polonia, concomitent cu mentinerea participarii la operatiile aliatilor din teatrul de operatii din Balcanii de Vest.

“Ca un element de noutate pe care vreau sa il mentionez, in anul 2019 Romania va participa cu un detasament de elicoptere militare la misiunea multidimensionala integrata ONU de stabilizare din Republica Mali, desfasurand operatii de evacuare medicala, transport de trupe si echipamente si de asigurare a suportului logistic necesar personalului ONU dislocat in aceasta tara”, a precizat Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *