Iohannis: Alesii care schimba partidul isi vor pierde mandatul

home camp2
home camp2
home camp2

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca Alianta Crestin Liberala (ACL) va contesta la Curtea Constitutionala Ordonanta 55 “de legalizare a traseismului in administratia publica locala” si fiecare trecere a unui ales local de la un partid la altul, el avertizandu-si colegii ACL ca isi vor pierde mandatul acei alesi care isi vor schimba partidul, scrie Agerpres.

“Impreuna cu specialistii din Alianta Crestin Liberala a fost analizata aceasta ordonanta si pe langa faptul ca noi politic am declarat si consideram ca aceasta ordonanta vine sa pregateasca un avantaj net pentru candidatul PSD, folosindu-se de majoritatea din Parlament si de faptul ca PSD-ul guverneaza Romania, specialistii nostri considera ca ordonanta este neconstitutionala. In acest sens, ii avertizez public pe toti colegii mei din administratia publica locala, alesi, presedinti ai consiliilor judetene, primari, consilieri judeteni, consilieri locali si supleanti pe listele consiliilor, sa nu se lase ademeniti si sa nu opteze in concordanta cu aceasta ordonanta. Noi, Alianta Crestin Liberala vom ataca toate aceste acte. Vom ataca ordonanta, vom ataca fiecare optiune a unui ales local in parte”, a afirmat Klaus Iohannis.

El si-a exprimat increderea ca Ordonanta 55 va fi anulata de Curtea Constitutionala.

” Ii avertizez pe colegii mei ca aceasta ordonanta va fi anulata de Curtea Constitutionala si se vor trezi in situatia de ilegalitate, care va duce la pierderea mandatului lor. Aceste aspecte de neconstitutionalitate sesizate de specialistii nostri se vad foarte simplu. Este vorba de caracterul temporar al ordonantei care nu trateaza pe picior de egalitate pe intreaga durata a mandatului, optiunea alesului local de a schimba partidul politic. Este vorba, in al doilea rand, de infrangerea dorintei electoratului, ceea ce am spus mai demult, o bataie de joc la adresa electoratului, care s-a pronuntat prin votul sau, fie direct, in cazul primarului sau al presedintelui Consiliului Judetean si pe lista pentru consilieri. Lucru foarte grav, in situatia in care mai sunt doar putine saptamani pana la scrutinul prezidential. Se schimba configuratia structurii politice. Este o modificare cu un impact deosebit de puternic si inadmisibil in perioada de pregatire a alegerilor”, a adaugat liderul liberal.

Potrivit presedintelui PNL, specialistii din ACL sunt siguri ca vor avea castig de cauza la Curtea Constitutionala, dupa ce au analizat practica Curtii.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

  1. ioan

    Alo,, falcosu date jos si lasa-ne,, lasa-ne,, mizerule ,, adune copii inapoi si te vom vota pentru schema cu copii,, un bun ingrijitor, !!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *