Iohannis: Am decis sa promulg legea bugetului asigurarilor sociale de stat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, ca a decis sa promulge Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2019, informeaza AGERPRES.

„Astazi este ultima zi a termenului de promulgare pentru Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2019. Desi nu stim ce va face Guvernul cu legea plafoanelor, lege declarata neconstitutionala – atat de prost a lucrat PSD -, apoi ce va face Parlamentul cu Legea bugetului de stat pe anul 2019, am decis sa promulg Legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie sa sufere din nou din cauza incompetentei si indiferentei PSD”, a spus seful statului, la Palatul Cotroceni.

El a explicat ca in cazul in care Legea bugetului asigurarilor sociale nu ar fi fost promulgata, pensionarii ar fi fost afectati direct.

„Orice noua intarziere blocheaza acordarea unor drepturi sociale, cum ar fi, de exemplu, biletele de tratament balnear”, a spus Iohannis.

Seful statului a reluat solicitarea adresata Guvernului si Parlamentului de a se asigura ca sumele necesare pentru plata integrala a pensiilor pe anul 2019 sa fie prevazute in buget.

„Asigurati-va ca finantarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii, adica sumele corect calculate sa fie incluse in buget in totalitate si aprobate prin lege pe o perioada de un an, deci pana la sfarsitul anului in curs”, a afirmat Iohannis.

Potrivit sefului statului, calculele arata ca lipsesc circa 1,4 miliarde lei pentru acoperirea in integralitate a pensiilor pe anul 2019.

„Practica de completare a sumelor la rectificari sau orice alte artificii contabile marca PSD nu mai reusesc sa convinga pe nimeni”, a spus el.

Klaus Iohannis a atras atentia ca practica recenta a Guvernului de a majora pensiile abia in luna septembrie este „un alt mod pesedist de a vinde oamenilor iluzii”.

„Cresterea pensiilor ar fi trebuit si ar fi putut sa se produca mult mai devreme, potrivit prevederilor legale referitoare la indexarea cu rata inflatiei si cresterea reala a salariului mediu brut din anul anterior, astfel incat pensionarii sa nu sufere din cauza scaderii puterii de cumparare a banilor. Pensiile se puteau creste mult mai repede decat asa cum vrea PSD, adica de la 1 septembrie sau, cu alte cuvinte, din punct de vedere legal si fara nicio interventie din pix a PSD pensionarii ar fi avut dreptul la cresterea pensiilor cu mult mai devreme, cum si copiii ar fi putut primi alocatiile majorate cu 1 martie daca PSD si-ar fi dorit cu adevarat acest lucru”, a mai spus seful statului.

Presedintele a reiterat ca guvernarea PSD a esuat si ca cei care vor „plati pentru a acoperi dezastrul sunt din pacate cetatenii”.

„Din cauza PSD dezvoltarea Romaniei din ultimii ani a ramas mult in urma si rezultatele se vad. Este culmea esecului sa nu reusesti sa aduci dezvoltare prin investitii majore in spitale, autostrazi, in scoli intr-o perioada in care economia creste si oportunitati exista. PSD a uitat un principiu de baza al democratiei: cand guvernezi o faci in primul rand pentru tara, nu pentru tine. Daca nu este capabil sa respecte acest principiu si dovedeste in fiecare zi ca nu este sa plece de la guvernare”, a conchis Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2019.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2