Iohannis: Am văzut cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR cu amenzile. Fără aceste sancțiuni, morții pe care îi plângem azi ar fi fost mult mai mulți

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Președintele Klaus Iohannis a lansat joi un nou atac dur la adresa PSD și a „acoliților săi” care fac tot posibilul ca eforturile întregii naţiuni în lupta cu noul coronavirus să eşueze.

Șeful statului a criticat și decizia CCR prin care a fost declarată neconstituțională ordonanța de urgență care a majorat amenzile pentru cei care nu respectă restricțiile în perioada stării de urgență.

„Ei, adică PSD și acoliții săi, sunt cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstrucție al întregii națiuni să eșueze”, a spus Iohannis.

„Confruntată cu o amenințare fără precedent, România – la fel ca toate celelalte state ale lumii – a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni și pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia Curții Constituționale privind amenzile instituite în această perioadă de stare de urgență. Este încă un semn de nepăsare, inconștiență și neînțelegere a misiunii pe care o au, dar și o dovadă că pentru acești politicieni interesul politic este mai presus de oameni.”, a spus Iohannis.

Șeful statului a punctat că sacțiunile au fost utile pentru a împiedica răspândirea virusului și a adăugat că „surprinzătoare este însă perspectiva unor autorități care, prin misiunea ori prin natura lor juridică, au obligația constituțională de a nu pierde din vedere, atunci când iau decizii, interesul general al societății”.

„O spun cu toată responsabilitatea, fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți!”, a spus Iohannis.

Șeful statului a continuat atacul lansat la adresa PSD, despre care spune că are ca unică preocupare aceea de a face în parlament „legi cu dedicaţie pentru baronii lor”.

„În urmă cu două zile, CEDO a dat o decizie care ne-a arătat, din nou, tuturor, care era agenda reală a pesediștilor, pe care nu au abandonat-o nici acum.

Au venit la putere pentru a-i alunga din funcții pe cei competenți, pentru a-și crea instrumente de presiune pe dosare, pentru a scăpa de urmăriri penale, pentru a-și da amnistii și grațieri. Iar prin ceea ce continuă să facă dovedesc că nu au abandonat acest obiectiv, controlul politic pe justiție. Dacă ar putea și nu s-ar teme de reacția românilor, ar face-o imediat, chiar și acum.

Practicile de a legifera în mod haotic, cu încălcarea regulilor de dezbatere parlamentară, în mod netransparent, prin deturnarea în ultimul moment a unor inițiative legislative continuă și astăzi, din păcate. De ce face PSD asta? Simplu, pentru că a rămas același partid preocupat doar să-și salveze baronii.”, a spus Iohannis.

Președintele a dat ca exemplu o inițiativă a PSD prin care 1.000 de aleși locali care au incalcat legea ar putea fi „amnistiați” și ar putea să candideze la primării sau pentru alte funcții.

„Cel mai recent exemplu l-am avut zilele trecute, în Parlament. În timp ce atenția publică era concentrată asupra altor subiecte, PSD era ocupat să lovească din nou în standardele de integritate aplicabile funcțiilor publice sau să reglementeze privilegii.

Mai exact, PSD, nou sau vechi, vrea să le permită unor aleși locali declarați incompatibili să candideze la primării sau pentru alte funcții. O astfel de măsură ar amnistia nici mai mult, nici mai puțin, 1.000 de aleși locali care au încălcat legea. Unica prioritate a pesediștilor, chiar și într-o criză umanitară, rămâne doar aceasta: legi cu dedicație pentru baronii lor”, a afirmat Klaus Iohannis.

republica.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2