Iohannis amana desemnarea premierului

PNL

iohannis1Presedintele Klaus Iohannis a anuntat decizia sa privind numirea premierului, dupa consultarile cu partidele politice. Astfel, vom afla numele premierului dupa Craciun. Intr-o reactie rapida, Liviu Dragnea s-a aratat luat prin surprindere de decizia sefului statului.

Liviu Dragnea a fost luat pe nepregatite de decizia lui Klaus Iohannis de a nu anunta azi, numele viitorului premier, ci dupa Craciun, sustinand ca a aflat de la televizor despre acest lucru.

Potrivit liderului PSD, Sevil Shhaideh ramane unica propunere a social-democratilor, iar partidul era pregatit sa treaca prin Parlament toate procedurile care tin de numirea unui nou guvern.

„Noi eram pregatiti ca astazi sa fie facut anuntul pentru a avea Parlamentul pregatit pentru audierea ministrilor si pentru votarea Guvernului. Imi pare rau ca nu a fost facut anuntul astazi, am inteles ca doreste mai multe discutii, fiecare cu ritmul lui”, a precizat Liviu Dragnea.

De asemenea, el a spus ca Parlamentul ar fi fost pregatit sa voteze noul Guvern pana de Revelion.

In plus, Liviu Dragnea a avertizat ca daca vreun membru PSD va accepta propunerea presedintelui Iohannis de a fi premier va fi „exclus imediat din partid”.

In ceea ce priveste guvernul actual, Dragnea a avertizat ca nu mai poate adopta decat „masuri cu privire la gestionarea treburilor curente”.

In continuare, Dragnea a spus ca „probabil presedintele vrea sa discute mai mult cu doamna Sevil Shhaideh”. „Pe noi ne interesa ca acest guvern sa fie instalat in acest an”, a mentionat presedintele PSD.

„N-ar avea sens sa faca alta propunere care sa fie votat de o minoritate”, a raspuns Dragnea, intrebat daca presedintele ar putea desemna pe altcineva.

„Intre timp s-a constituit o coalitie majoritara in Parlament, formata de PSD, ALDE si UDMR. In consecinta, in zilele urmatoare voi avea discutii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc dupa Craciun. In acest context, va spun tuturor: Sarbatori fericite! La multi ani”, a declarat Klaus Iohannis.

Seful statului a primit astazi la Palatul Cotroceni delegatia PMP si a minoritatilor nationale, dupa ce ieri a primit reprezentantii PSD, PNL, USR, UDMR si ALDE.

In acest moment exista doua propuneri: Sevil Shhaideh – din partea PSD si ALDE, si Eugen Tomac – din partea PMP.

Daca presedintele si Parlamentul vor fi de acord, Sevil Shhaideh va deveni prima femeie care conduce Guvernul Romaniei, anunta Digi24.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1