Iohannis: Ar fi o catastrofa sa abandonam parcursul Romaniei spre Europa si modernitate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis, prezent sambata in Blaj, a apreciat ca ar fi o catastrofa ca Romania sa abandoneze parcursul spre Europa si spre modernitate, informeaza AGERPRES.

„Blajul exemplifica rolul fundamental al cartii si al scolii, al educatiei si al cultivarii spiritului, in parcursul Romaniei catre Europa si catre modernitate.

Si imi doresc foarte mult sa pastram acest parcurs al Romaniei spre Europa si spre modernitate. Ar fi o catastrofa sa abandonam acest parcurs, pentru care, iata, de atata vreme lupta, practic, toti romanii”, a declarat seful statului.

Presedintele a mai aratat ca Blajul este un oras al carui loc in memoria publica este dat de „importanta sa exceptionala in procesul de dezvoltare” a constiintei nationale romanesti. El a mai precizat ca in anul in care marcam centenarul Marii Uniri trebuie sa vorbim despre prezent si viitor, in aceeasi masura in care vorbim si despre trecut.

„Generatia pasoptistilor si generatia Marelui Razboi ne-au lasat o tara care, unita in jurul unei ideal national si al unui proiect politic, a reusit sa depaseasca obstacolele si sa se dezvolte. (…) De viziunea noastra, a decidentilor de astazi, depinde Romania de maine. Un om intelept, atunci cand planifica viitorul, se uita in trecut, trage invatamintele de rigoare, isi face un plan pentru viitor. Exact acelasi lucru trebuie sa il facem si noi”, a mai spus el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2