Iohannis: Asa-numita reforma a salariilor, un esec

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis, prezent sambata la Colegiul National Inochentie Micu Clain, a apreciat ca pilonii pe care se construieste un stat modern si eficient au fost pusi in pericol in cursul ultimului an prin „asa zise reforme”, precum cea a salariilor, care s-a dovedit a fi un esec, informeaza AGERPRES.

„Imi doresc o tara puternica, bine ancorata in Europa si in valorile europene. Independenta si autonomia institutiilor, functionarea statului de drept, stabilitatea fiscala, o politica externa predictibila – nu chiar asa ca acum – o politica externa responsabila sunt pilonii pe care se construieste un stat modern si eficient. (…) In primul rand trebuie sa stim ce vrem si sa lucram toti pentru aceleasi lucruri.

Pentru ca am vorbit de sportive, imaginati-va ca jumatate de echipa merge catre o poarta si cealalta jumatate catre cealalta poarta. Rezultatul evident este o catastrofa. Pentru a evita catastrofe politice, care pana la urma se rasfrang asupra fiecarui roman, trebuie sa fim intelepti si sa actionam astfel incat sa construim o Romanie solida si europeana, si acum, dar si pentru viitor”, a afirmat presedintele Iohannis.

El a aratat ca tocmai acesti piloni au fost „pusi in pericol” in cursul ultimului an prin „asa-zise reforme” ale guvernarii actuale, un exemplu in acest sens fiind masurile luate de Guvern in domeniul salarizarii, seful statului punctand ca acestea reprezinta de fapt „un esec”, nu pot fi numite ca o reforma.

„Tocmai lucrurile pe care le-am mentionat – independenta institutiilor, autonomia institutiilor, statul de drept, stabilitatea fiscala – tocmai acestea au fost puse in pericol in cursul ultimului an prin asa-zise reforme, printre care va amintesc doar ultima, de mare insucces, asa numita reforma a salariilor. Cum sa inteleaga un om de rand ca i se promite o crestere de 25%, dar dupa scurt timp se muta contributiile sociale de la angajator la angajat, si in loc sa ii creasca salariul, chiar unii au patit sa le scada salariile. Or, asa ceva nu putem sa numim reforma, asa ceva este un esec”, a declarat presedintele.

El a subliniat ca „astfel de esecuri trebuie evitate”, deoarece au repercusiuni in timp, iar cei care nu castiga corespunzator muncii depuse nu vor putea sa isi intretina asa cum trebuie familiile.

„Astfel de esecuri trebuie evitate, pentru ca ele au repercusiuni in timp, au repercusiuni in profunzime. Cel care castiga bani trebuie sa intretina o familie, iar daca nu i se onoreaza munca atunci nici nu va fi in situatia sa isi intretina asa cum trebuie familia”, a spus Iohannis.

Invitat la Blaj cu ocazia implinirii a 170 de ani de la Adunarea Nationala de la Blaj din 3/15 mai 1848, presedintele Klaus Iohannis a luat parte si la dezbaterea „Blaj 1848-2018: constiinta nationala si destin european” organizata la liceul din oras, el purtand un dialog cu reprezentanti ai administratiei locale si ai mediului asociativ, cu oameni de afaceri, sportivi, personalitati culturale, elevi si profesori.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2