Iohannis ataca PSD-ul, pentru ca ”amputeaza” puterile presedintelui. ”Referendumul poate fi finalul”

PNL

Presedintele Klaus Iohannis a avut o prima reactie dupa publicarea motivarii Curtii Constitutionale privind revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Seful statului a spus ca motivarea CCR aduce la suprafata mai multe intrebari decat clarificari, dar o aprofundare ulterioara poate va duce mai aproape de adevar.

Iohannis spune ca, dupa publicarea motivarii deciziei CCR privind revocarea sefei DNA, este nevoie de o dezbatere ampla la care sa participe toti cei interesati, pentru ca motivarea aduce la suprafata mai multe intrebari ale caror raspunsuri sunt esentiale pentru arhitectura statului: Care mai este statutul procurorilor in Romania?

Avem un nou superministru al Justitiei care decide si presedintele executa? Ce mai este CSM?

Presedintele a aprecizat ca un referendum ar putea fi organizat la finalul acestei dezbateri. Iohannis a mai afirmat ca vrea o dezbatere publica privind arhitectura statuluidupa decizia CCR, adaugand ca ”poate e nevoie sa discutam ce fel de persoane pot fi chemate la conducerea statului”.

El a mai spus ca PSD incearca sa amputeze puterile presedintelui Romaniei, pentru ca seful statului are alta parere.

De asemenea, Iohannis a declarat ca lupta anticoruptie trebuie dusa cu toata fermitatea si ca Romania trebuie sa aiba incredere ca este o lupta dreapta. Presedintele  a avut o reactie acida dupa mitingul PSD de sambata, spunand ca a fost unul ”mediocru”.

 ”Pe buna dreptate s-au revoltat magistratii, cum se trezeste un politician care este si infractor sa mearga la televizor sa ameninte magistratii, dupa ce a convocat un miting mediocru antijustitie.” – a spus Iohannis.

El a sustinut ca social-democratii s-au grabit sa vorbeasca despre suspendarea sa din functie in contextul luarii unei decizii cu privire la procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, adaugand ca nu ia in calcul un astfel de demers, pentru ca nu exista temei.

In ceea ce priveste ”statul paralel” invocat de PSD la mitingul de sambata din Piata Victoriei, Klaus Iohannis a declarat ca este ”o inventie”, menita sa ascunda adevaratele intentii ale PSD-ului.

stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2