Iohannis: Avem inca domenii cu performante slabe si procese nefinalizate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

iohannis1Romania are inca domenii cu performante slabe si procese nefinalizate, a declarat marti presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la evenimentul de aniversare a 25 de ani de parteneriat intre Grupul Banca Mondiala si Romania, informeaza AGERPRES.

„Dincolo de incarcatura simbolica a acestui moment aniversar, trebuie sa recunoastem ca avem inca domenii cu performante slabe si procese nefinalizate. Cu siguranta ca puteam sa valorificam mai bine pana la acest moment beneficiile ce decurg din statutul de membru al Uniunii Europene. Puteam sa utilizam mai bine asistenta pe care institutii internationale, precum Banca Mondiala, ne-au furnizat-o. Parteneriatul dintre Grupul Bancii Mondiale si Romania este expresia unei colaborari ample, pe diverse domenii socio-economice, si, totodata, reflecta o evolutie complexa a rolului Bancii Mondiale in agenda de reforma a Romaniei”, a spus Iohannis.

Potrivit sefului statului, continuarea reformelor este esentiala daca se doreste o dezvoltare sustenabila si o economie care produce prosperitate pentru cetateni.

El a aratat ca reforma administratiei publice si imbunatatirea administrarii fiscale sunt capitole importante in prioritatile Romaniei.

„Avem nevoie de o administratie eficienta, care sa raspunda pe deplin nevoilor cetatenilor nostri. Apreciem contributia pe care Banca Mondiala o aduce la imbunatatirea calitatii actului de guvernare in Romania. Combaterea saraciei si promovarea unei cresteri incluzive reprezinta o alta prioritate a parteneriatului nostru cu Banca Mondiala. Doar o Romanie mai echitabila si mai prospera pentru toti romanii poate fi o Romanie mai puternica la nivel european si global. Mai mult decat atat, sectoare esentiale precum educatia si sanatatea reprezinta nucleul unei Romanii mai performante”, a adaugat seful statului.

Colaborarea cu Banca Mondiala a adus beneficii reciproce, a mai aratat Iohannis.

„Ma bucura faptul ca, de-a lungul acestor ani, am devenit un exemplu pentru alte tari in promovarea unor reforme, inclusiv in lupta anticoruptie, iar Banca a preluat aceste experiente de implementare pentru a le disemina in alte state”, a afirmat el.

Seful statului apreciaza ca parteneriatul cu Banca Mondiala este unul de succes.

„Putem afirma fara tagada ca este un parteneriat de succes care s-a dezvoltat in mod considerabil pe parcursul acestor ani. 25 de ani de activitate continua a Bancii Mondiale in Romania nu este un lucru putin. Banca Mondiala a fost alaturi de Romania inca din perioada de tranzitie la o economie de piata, a sustinut eforturile noastre de aderare la UE, dar si agenda de post aderare si cea de convergenta”, a declarat Iohannis.

Seful statului a subliniat ca in 25 de ani Romania s-a transformat, facand eforturi de modernizare si inscriindu-se pe o traiectorie pozitiva din punct de vedere economic.

„Romania este acum o democratie consolidata, fiind o sursa de stabilitate intr-o regiune cu provocari complexe. Suntem un partener credibil, angajat in sustinerea statului de drept, in apararea libertatilor fundamentale si in promovarea economiei de piata”, a spus Iohannis.

El a vorbit si despre atasamentul Romaniei fata de valorile europene.

Iohannis si-a exprimat speranta ca implicarea Bancii Mondiale in Romania va continua prin dezvoltarea de noi proiecte de succes, astfel incat rezultatele parteneriatului sa fie un model pentru alte tari in promovarea reformelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2