Iohannis cere reexaminarea legii privind conferirea titlului de Erou al Natiunii Romane lui Avram Iancu

Reclame home 1
Reclame home 1

avram-iancuPresedintele Klaus Iohannis a solicitat miercuri Parlamentului reexaminarea Legii pentru conferirea titlului de “Erou al Natiunii Romane” lui Avram Iancu, pentru viata inchinata si jertfita spre propasirea neamului romanesc, informeaza Administratia Prezidentiala, transmite Agerpres.

In cererea adresata presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, seful statului arata ca legea are ca obiect de reglementare conferirea titlului de “Erou al Natiunii Romane” lui Avram Iancu. Astfel, pentru cinstirea in mod deosebit a memoriei lui Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou national al romanilor din Transilvania, cu merite exceptionale in afirmarea identitatii si a drepturilor nationale pe teritoriul stramosesc, potrivit articolului unic al legii transmise la promulgare se confera fostului conducator al revolutiei romane din 1848-1849 din Transilvania titlul de “Erou al Natiunii Romane”.

“Cu respectul cuvenit pentru tot ce a reprezentat Avram Iancu pentru natiunea romana, consideram ca, atat pentru cinstirea memoriei acestui mare erou, cat si pentru realizarea intr-o modalitate adecvata tehnic-legislativ a intentiei avute in vedere de legiuitor, se impune reexaminarea de catre Parlament a legii mentionate”, se arata in cererea de reexaminare.

Presedintele Iohannis arata ca, prin definitie, legea, ca act juridic de putere, al carei continut este determinat de nevoia de reglementare a unui anumit domeniu de relatii sociale si de specificul acestuia, este expresia exclusiva a vointei legiuitorului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2