Iohannis, de acord sa aiba indemnizatia de presedinte inghetata: E nevoie de un mix de masuri pentru reducerea deficitului

home camp2
home camp2
home camp2

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni ca este nevoie de un mix de masuri pentru reducerea deficitului bugetar si a adaugat ca a discutat pe tema bugetului cu premierul Ludovic Orban, precum si cu ministrul Finantelor, Florin Citu, informeaza AGERPRES.

“Am avut o discutie pentru pregatirea bugetului. Domnul premier si domnul ministru al Finantelor au dorit sa ma informeze despre stadiul lucrurilor in aceasta zona extrem de importanta. Elaborarea si aprobarea bugetului pentru anul viitor reprezinta cea mai importanta actiune politica a Guvernului din acest an, din aceasta luna decembrie”, a precizat seful statului inainte de sedinta Adunarii Generale a Asociatiei Municipiilor din Romania.

Despre faptul ca ministrul Finantelor l-a informat ca va avea o indemnizatie ‘inghetata’, Iohannis a spus: “Mi se pare un lucru potrivit”.

“Daca vrem sa fim politicieni responsabili, trebuie – noi, care suntem in varful piramidei – sa fim primii care dam semnalul ca intelegem ca nu toata lumea poate sa beneficieze tot timpul de cresteri salariale. Si este un moment potrivit pentru a arata ca orice crestere salariala, oricat de mult dorita ar fi, trebuie sa fie si oportuna. I-am incurajat sa mearga mai departe cu aceasta masura propusa”, a adaugat el.

Intrebat daca sustine masuri precum cumulul de pensii si salarii sau concedieri, Iohannis a reiterat ca “este nevoie de un mix de masuri pentru a permite, totusi, reducerea deficitului pana intr-o zona rezonabila, spre 3%”.

“Este clar ca acele guverne esuate pesediste au exagerat cu masuri care au fost luate pe picior, fara o analiza serioasa si acum guvernul liberal trebuie sa vina cu o atitudine foarte responsabila. Evident, toata lumea isi doreste sa creasca salariile, sa creasca pensiile, dar in acelasi timp trebuie sa avem in vedere si limitarea bugetului. Nu putem sa pornim de la premisa ca bugetul este oricat de mare dorim. Si atunci i-am incurajat (pe premier si pe ministrul de Finante – n.r.) sa vina cu un mix de masuri, pe de o parte, de incurajare a cresterii economice, care permite cheltuieli mai mari, dar in acelasi timp, pentru anul 2020, care trebuie sa fie anul reechilibrarii bugetare, trebuie gasite metode pentru a reduce cheltuiala acolo unde poate fi redusa, fara a se apropia de buzunarul romanului, care inca nu-si permite cat isi doreste”, a argumentat presedintele.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *