Iohannis: Demersul de revizuire a Constitutiei va trebui realizat cu maxima responsabilitate

PNL

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, duminica, un mesaj cu prilejul Zilei Constitutiei Romaniei, in care afirma ca orice demers de revizuire va trebui realizat cu maxima responsabilitate, obiectivul fiind acela de a avea o Lege fundamentala modernizata, care sa permita constructia unui edificiu statal puternic si eficient, informeaza AGERPRES.

“In tot acest proces de maturizare a democratiei noastre, interiorizarea valorilor constitutionale, crearea unei culturi a constitutionalismului reprezinta, de fapt, cel mai important proces. Actorii statali, investiti cu putere de Legea fundamentala, sunt cei care transforma constructia constitutionala intr-o realitate practica. Intelegerea profunda a semnificatiei si spiritului textelor constitutionale, buna-credinta si loialitatea constitutionala presupun un atasament autentic fata de principiile Legii Fundamentale”, afirma presedintele, conform unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Constitutia este mai mult decat o Lege fundamentala, adauga seful statului, este un angajament pentru democratie.

“Constitutia da sens comunitatii politice, sanctioneaza derapajele, limiteaza puterea si mentine echilibrul ei. Dimensiunea sa simbolica este aceea de a se constitui intr-un reper pentru desfasurarea activitatii institutiilor statului in asigurarea unei guvernari responsabile, in care drepturile si libertatile cetatenesti sunt efectiv garantate. Ca presedinte al Romaniei, voi ramane profund dedicat rolului constitutional de a veghea la respectarea Legii Fundamentale si la buna functionare a autoritatilor publice. A trai sub protectia unei constitutii democratice este, poate, unul dintre cele mai de pret privilegii pe care o societate le poate cunoaste, iar de intelegerea literei si spiritului sau depinde, in mod direct, viitorul acestei natiuni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1