Iohannis: Despre actuala criza guvernamentala, remaniere, calea de iesire din criza o sa fac o declaratie maine

home camp2
home camp2
home camp2

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca miercuri va face o declaratie publica cu privire la actuala criza guvernamentala, remaniere si calea de iesire din criza, informeaza AGERPRES.

Precizarea a fost facuta de seful statului la Palatul Cotroceni, la intalnirea cu ambasadorii romani.

“Nu putem sa facem abstractie de politica interna a Romaniei. Despre actuala criza guvernamentala, despre remaniere, despre calea de iesire din criza voi face o declaratie publica maine, dar dumneavoastra va veti intoarce la post si o sa fiti intrebati ce se intampla in Romania, cum se va solutiona criza, cum vor decurge alegerile, iar dumneavoastra sa raspundeti asa: Romania are o democratie solida, Romania are o democratie consolidata prin referendumul care s-a tinut pe 26 mai anul curent si care a adus un raspuns foarte clar al romanilor pentru democratie, o cale proeuropeana, abordare solida transatlantica, stat de drept, justitie dreapta, consolidarea si continuarea luptei impotriva coruptiei. Dumneavoastra sa raspundeti asa: Romania va ramane o democratie si un partener credibil si stabil in orice conditii”, a spus seful statului.

In context, el a precizat ca exista solutii si se va asigura ca acestea vor fi constitutionale.

“O sa va intrebe partenerii, prietenii nostri, ce se va intampla, cum se va intampla. Iar dumneavoastra sa raspundeti asa: orice se va intampla in Romania se va intampla in limitele Constitutiei. Romania este o democratie consolidata, in care Constitutia este respectata si, indiferent de solutia gasita, Romania va ramane un partener serios, predictibil, credibil, angajat in demersurile comune care sunt in curs. Si va spun voua ca solutii exista si eu voi veghea – nu, voi garanta – ca aceste solutii sa fie constitutionale!”, a aratat presedintele Iohannis.

Acesta si-a exprimat increderea in implicarea profesionista a diplomatilor romani in acest scop.

“Va doresc tuturor mult succes in aceste grele incercari. Nu uitati ca orice s-ar intampla va implicati pentru Romania”, le-a transmis Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *