Iohannis: Institutiile statului roman au datoria sa redea incredere romanilor de pretutindeni in tara lor

Reclame home 1
Reclame home 1

Institutiile statului trebuie sa redea increderea romanilor de pretutindeni in tara lor, pentru ca numai astfel romanii din diaspora pot reveni acasa si pot contribui la dezvoltarea unei Romanii puternice, punandu-si in slujba comunitatii aptitudinile, mentalitatea si experienta dobandite in strainatate, afirma presedintele Klaus Iohannis, in mesajul transmis cu prilejul Zilei Romanilor de Pretutindeni, informeaza AGERPRES.

„In ultima duminica a lunii mai, sarbatorim Ziua Romanilor de Pretutindeni. Indiferent ca traiesc in tara sau in afara ei, romanii au astazi ocazia sa se simta si mai aproape unii de altii, legati de aceeasi dragoste de tara, de aceeasi limba si de aceleasi datini. Numeroasa diaspora romaneasca contribuie la promovarea identitatii noastre, fiecare roman fiind un purtator de mesaj al culturii si al obiceiurilor noastre. Institutiile statului roman au datoria sa redea incredere romanilor de pretutindeni in tara lor. Doar astfel, romanii pot reveni acasa pentru a-si pune in slujba comunitatii toate aptitudinile, mentalitatea innoita si experienta dobandita in strainatate, care pot astfel contribui la dezvoltarea unei Romanii puternice”, subliniaza seful statului.

Presedintele Iohannis a amintit spusele omului politic Nicolae Titulescu, in contextul in care in acest an se marcheaza Centenarul Marii Uniri: „In acest An Centenar, in fata atator provocari cotidiene, sunt tot mai potrivite spusele marelui Nicolae Titulescu: ‘Nu se poate ca ceea ce a conceput mintea romaneasca, ca ceea ce a simtit inima romaneasca, sa nu poata infaptui energia romaneasca'”.

Pentru a marca Ziua Romanilor de Pretutindeni in acest An Centenar, presedintele Klaus Iohannis a primit miercuri, 23 mai, la Palatul Cotroceni, un grup de romani care detin functii publice in tarile de resedinta, pentru a sublinia importanta implicarii lor in comunitatile in care traiesc si a face un prim pas spre crearea unor retele informale de profesionisti in care sa fie promovat schimbul de experienta si de bune practici, a informat Administratia Prezidentiala.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole