Iohannis, la bilantul DNA: Asistam la manifestari virulente cu scopul de a subordona Justitia. Inadmisibil!

PNL

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri ca, in ultima perioada, au loc manifestari virulente si incercari de manipulare pentru decredibilizarea Directiei Nationale Anticoruptie si pentru subordonarea Justitiei, punctand ca acest fapt este inadmisibil, informeaza AGERPRES.

“Directia Nationala Anticoruptie, ca parte a Ministerului Public, si justitia, in ansamblul sau, asigura mecanismele necesare pentru a vindeca Romania de coruptie. Din pacate, insa, asistam in ultima perioada la manifestari virulente ale disperarii si la incercari de manipulare cu scopul de a decredibiliza DNA, activitatea DNA si cu incercarea clara de a subordona justitia politicului. Inadmisibil!”, a declarat Iohannis, la bilantul DNA pe 2017.

El a sustinut ca “niste inculpati si condamnati penal, dupa ce au fost prinsi de institutiile statului incalcand legea, s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au cercetat”.

“Asa cum spune un proverb romanesc – minciuna umbla cat umbla, pana i se infunda. Toate aceste actiuni concertate in plan mediatic nu au sanse de reusita. Cei care le-au pus la cale sunt cei care au ramas in trecut, care traiesc cu iluzia ca puterea inseamna privilegii si se exercita prin abuz”, a subliniat Klaus Iohannis.

Seful statului a aratat, insa, ca democratia s-a consolidat in Romania.

“Justitia este acum independenta si eficienta, iar spiritul civic al societatii romanesti se manifesta in ultima vreme cu mult curaj”, a afirmat seful statului.

Iohannis a punctat ca “in lupta dintre nou si vechi, dintre cei care traiesc din coruptie si cei care combat coruptia, dintre cei care se gandesc la viitorul acestei tari si cei care se gandesc doar la propriul viitor va castiga Romania moderna, europeana, care actioneaza in baza valorilor democratiei occidentale si a statului de drept”.

“Oare de ce mi-am amintit de sintagma ‘democratie originala’? Cred ca si de acolo ni se trage ceva legat de coruptie si abuzul de putere”, a spus presedintele Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1