Iohannis, la bilantul MAI: Voi pleda pentru conditii salariale si de munca decente

Reclame home 1
Reclame home 1

iohannis1Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni la prezentarea bilantului MAI pe anul 2014 ca va pleda pentru conditii salariale si de munca decente pentru cei care servesc legea, transmite Agerpres.

„Inteleg constrangerile materiale cu care se confrunta oamenii care servesc legea. Voi pleda intotdeauna pentru conditii salariale si de munca decente si pe masura raspunderii”, a afirmat Iohannis.

El a subliniat ca isi doreste o Politie mult mai axata pe preventie si o Jandarmerie mai prezenta pentru siguranta cetatenilor.

„Dezvoltarea unei societati este, cred eu, direct legata de masura in care latura preventiva devine mai eficienta decat cea punitiva atunci cand vine vorba de incurajarea corectitudinii si legalitatii si descurajarea infractionalitatii. Imi doresc o Politie mult mai axata pe preventie, fie ca este vorba de Politia Rutiera, fie de cea cu atributii in zona criminalitatii economico-financiare.

Putem avea o Jandarmerie mai putin centrata pe paza unor obiective si mai prezenta pentru siguranta cetatenilor. Este nevoie, de asemenea, la nivelului Ministerului Afacerilor Interne de o munca de informatii mai consistenta, care sa priveasca nu doar retelele infractionale, ci si protectia propriilor cadre”, a spus Iohannis.

Seful statului a mentionat ca politistii sunt prima interfata in relatia dintre stat si cetatean.

„Cu totii ne dorim o Romanie sigura, in care relatia dintre stat si individ se construieste pe respect reciproc, in care cetatenii stiu ca drepturile si libertatile le sunt aparate si legea este aceeasi pentru toti. Intr-o societate democratica ordinea si siguranta se intregesc in chip fericit cu libertatea iar sursa lor este nu frica, ci respectul fata de lege, intelegerea profunda a faptului ca pe acest fundament se cladesc prosperitatea si progresul unei intregi societati”, a afirmat Iohannis.

El a aratat ca reprezentantii MAI au un rol esential si o misiune aparte in contextul actual, deoarece trebuie sa raspunda unor provocari si asteptari care vin din zone diverse.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole