Iohannis, la Bruxelles: In momentul de fata, suntem suficient de bine si cu succes implicati in gestionarea fluxului migratoriu

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Bruxelles, ca Romania este, in momentul de fata, suficient de bine si cu succes implicata in gestionarea fluxului migratoriu, informeaza AGERPRES.

“Noi, in momentul de fata, suntem suficient de bine si cu succes implicati in gestionarea fluxului migratoriu. Trebuie sa recunoastem ca nu suntem tara de destinatie, suntem tara de tranzit, dar numarul de migranti care tranziteaza Romania este unul rezonabil si gestionabil pentru noi. Pana acum (…) nu am avut niciun fel de probleme cu gestionarea fluxului migratoriu si cred ca ne vom prezenta in continuare asa”, a declarat Iohannis, care participa vineri la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Totodata, presedintele a precizat ca in prima zi a reuniunii de la Bruxelles s-a ajuns la un acord rezonabil in privinta migratiei.

“Am ajuns (…) la un acord rezonabil de bun pe migratie. In esenta, cel mai important progres a fost facut prin faptul ca ne-am inteles, ca am gasit solutii pentru un nou pas in calea rezolvarii, gestionarii fluxului migratoriu. Trebuie sa spunem, in special, pe zona Mediteranei, dar concluziile sunt general valabile. Mie mi se pare important: 1 – ca am gasit intelegere si am gasit concluzii comune; 2 – ca am stipulat sa incepem o colaborare intensa si credem fructuoasa cu organizatii internationale pe aceasta tema”, a spus seful statului.

Totodata, Iohannis a aratat ca i s-a parut importanta ideea ca a fost acceptat faptul ca pot fi gasite solutii si in afara UE.

“Mi s-a parut importanta ideea ca toti am acceptat, probabil pentru prima data in aceasta forma, ca solutii pot fi gasite si in afara Uniunii Europene si ideea unor noi centre de primire a migrantilor, unde vor fi triati, inregistrati, centre care vor fi create in baza voluntara si migrantii care sosesc la aceste centre vor fi redistribuiti, in cazul in care se face, tot pe baza voluntara. Deci, cateva progrese. De asemenea, am constat impreuna ca intelegerea cu Turcia a fost una buna si va fi continuata. Cred ca aceasta intelegere a meritat multele ore de noapte pe care le-am consumat pentru a finaliza acest acord”, a mai spus Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1