Iohannis, la CSM: Este o bataie de joc ca Executivul sa adopte noaptea OUG privind Codurile penale

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Presedintele Klaus Iohannis a criticat miercuri Guvernul pentru adoptarea OUG privind Codurile penale, sustinand ca ”aceasta chestiune nu este tolerabila”, informeaza AGERPRES.

“Este inadmisibil, o bataie de joc ca Guvernul sa adopte noaptea, fara avizul CSM, fara sa fie inclusa pe ordinea de zi, o documentatie, o ordonanta de urgenta intr-un domeniu atat de sensibil cum este Codul penal si Codul de procedura penala. Aceasta chestiune nu este tolerabila”, a spus Iohannis, inainte de sedinta CSM.

El a aratat ca participa la sedinta CSM pentru a afla punctul de vedere al reprezentantilor sistemului de justitie in aceasta problema.

De asemenea, seful statului a precizat ca, dupa discutiile cu membrii CSM, va spune ce decizie se va lua in acest caz.

Cabinetul Grindeanu a aprobat marti seara o ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Codului penal si Codului de procedura penala.

“Este vorba de OUG pentru modificarea si completarea Legii 296 Cod penal si a Legii 135 Cod de procedura penala. Practic, prin aceasta ordonanta de urgenta, (…) am pus in concordanta deciziile Curtii Constitutionale care (…) trebuiau sa fie implementate fie de catre Guvern, fie de catre Parlament”, a anuntat ministrul Justitiei, Florin Iordache.

Tot in sedinta de marti Guvernul a adoptat si un proiect de lege privind gratierea unor pedepse si a unor masuri educative privative de libertate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1