Iohannis, la NATO: Am obtinut doua lucruri foarte importante: un centru de comanda operational si imbunatatirea brigazii multinationale

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Klaus Iohannis a declarat joi ca Romania a obtinut doua lucruri foarte importante la Summitul NATO de la Bruxelles si anume un centru de comanda operational si imbunatatirea statutului brigazii multinationale, informeaza AGERPRES.

“Inca din 2016 de la Summitul de la Varsovia, noi am incercat sa consolidam Flancul estic. Aceasta incercare am facut-o impreuna cu ceilalti de pe Flancul estic si am obtinut pas cu pas o acceptare a importantei Flancului estic, o intarire a prezentei aliate pe Flancul estic si in acest an. In acest demers de intarire a prezentei pe Flancul estic, am obtinut doua lucruri foarte importante: un centru de comanda, asa-zis de trei stele, un centru de comanda operational (…) intre nivel tactic cel mai de jos si strategic cel mai inalt. Noi credem ca vom avea in final, cand centrul este complet, in jur de 400 de ofiteri de stat major din toate tarile NATO care vor sa fie impreuna cu noi acolo. Am obtinut o imbunatatire, o upgradare a statutului brigazii multinationale pe care am infiintat-o, care a capatat un statut permanent. Vom continua sa negociem cu ceilalti aliati pentru o prezenta cat mai solida in cadrul acestei brigazi multinationale. Iata deci doua rezultate de care putem sa fim mandri”, a spus seful statului roman, intr-o conferinta de presa la sediul NATO.

Klaus Iohannis a explicat ca in ceea ce priveste centrul de comanda operational vor exista discutii bilaterale.

“Noi avem foarte mult de lucru, fiindca oamenii care urmeaza sa participe, ofiterii care vor veni in acest centru de comanda se aloca in baza unor discutii bilaterale. In continuare vom discuta cu fiecare aliat in parte, vom prezenta oportunitatile si credem ca, asa cum am reusit de exemplu cu brigada multinationala intr-un timp record sa avem o participare foarte-foarte buna, asa vom reusi si cu centrul de comanda, dar lucrurile sunt abia la inceput”, a aratat el.

Potrivit presedintelui, un al treilea rezultat foarte important a fost faptul ca o intreaga sesiune a NATO a fost organizata la initiativa Romaniei si anume cea dedicata Marii Negre, la care au participat Georgia si Ucraina.

“In ansamblu, postura NATO a fost intarita la acest summit. Avem o serie de rezultate frumoase atat in ce priveste structurile de comanda la nivelul NATO in general, cat si trupele alocate si in final si banii”, a afirmat Klaus Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2