Iohannis: Nu avem dreptul sa trecem sub tacere memoria comunismului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

klaus_iohannis_1Presedintele Klaus Iohannis declara, pe pagina sa de Facebook, ca arhivele fostei Securitati reprezinta „o parte din istoria” Romaniei, adaugand ca ”dosarele intocmite de politia politica inchid in paginile lor nenumarate vieti de oameni nevinovati”, informeaza Agerpres.

„Arhivele fostei Securitati reprezinta o parte din istoria poporului nostru. Dosarele intocmite de politia politica inchid in paginile lor nenumarate vieti de oameni nevinovati. Maine voi vizita arhivele pastrate de CNSAS la Popesti-Leordeni.

CNSAS detine, dupa Germania si Polonia, a treia arhiva ca marime, preluata de la fostele servicii secrete comuniste. In aceste dosare se afla memoria comunismului si nu avem dreptul s-o trecem sub tacere.

Dimpotriva, ea va avea o contributie importanta la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timisoara imediat dupa alegeri”, spune seful statului, in mesajul postat duminica pe Facebook.

Administratia Prezidentiala a anuntat, sambata, ca seful statului va vizita, luni dimineata, depozitele de arhiva ale CNSAS de la Popesti-Leordeni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2