Iohannis: In numele Romaniei am adoptat o declaratie de combatere a terorismului

Reclame home 1
Reclame home 1

klaus iohannisPresedintele Klaus Iohannis a afirmat joi ca la Consiliul European s-a adoptat in numele Romaniei o declaratie referitoare la combaterea terorismului, mentionand ca masurile care vor fi decise trebuie aplicate fara diferente de tratament intre statele membre Schengen si cele non Schengen, informeaza Agerpres.

El a spus ca la Consiliul European, dupa situatia din Ucraina, a doua tema importanta a fost continuarea luptei impotriva terorismului. Potrivit lui Iohannis, ”cu atat mai mult dupa atentatul tragic de la Paris, acest subiect a capatat o noua relevanta si dimensiune politica”.

„In numele Romaniei am adoptat o declaratie privind masurile de combatere a terorismului, acestea vizeaza asigurarea securitatii cetatenilor, prevenirea radicalismului de orice fel, cooperarea cu partenerii internationali”, a spus Iohannis.

El a precizat ca Romania a sustinut masurile destinate crearii instrumentelor necesare pentru apararea cetatenilor UE, consolidarea cooperarii in format european. De asemenea, seful statului a indicat ca tara noastra sustine cooperarea cu partenerii din afara UE pentru contracararea acestei amenintari, utilizand la maximum cadrul existent.

„Am insistat ca masurile pe care le vom aplica sa nu creeze noi diviziuni in interiorul Uniunii. Este nevoie de o abordare cuprinzatoare care sa valorifice sentimentul extraordinar de solidaritate de dupa atacurile de la Paris si sa evite ostracizarea uneia sau alteia dintre comunitati”, a declarat Iohannis.

Seful statului a precizat ca a subliniat necesitatea mentinerii unui echilibru intre libertatile fundamentale, precum pastrarea principiului liberei circulatii a persoanelor in Uniune, legislatia in vigoare si responsabilitatea care exista in asigurarea securitatii cetatenilor UE.

„Am sustinut ca actiunile noastre nu trebuie sa creeze noi bariere. Masurile pe care le vom decide trebuie aplicate coerent in interiorul frontierelor UE, fara diferente de tratament intre statele membre Schengen si cele non Schengen”, a aratat el.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole