Iohannis: O ordonanta privind amnistia si gratierea ar declansa o criza politica fara precedent

Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca o ordonanta privind amnistia si gratierea ar fi “o catastrofa pentru Romania” si ar declansa o criza politica fara precedent, informeaza AGERPRES.

“O astfel de ordonanta, care priveste amnistia si gratierea unor politicieni pana la urma, ar fi o catastrofa pentru Romania. (…) Adoptarea unei astfel de ordonante ar declansa o criza politica fara precedent in Romania”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a amintit ca gratierea si amnistia au fost deja tema unei ordonante de urgenta la inceputul anului 2017 si ca acest act normativ a dus la manifestari foarte ample din partea romanilor, care nu isi doresc asa ceva.

“Ordonanta 13, la vremea respectiva, a fost retrasa, insa exista in continuare semnale ca in PSD nu s-a abandonat aceasta idee, chiar unii politicieni din PSD vehiculeaza aceste idei in spatiul public”, a declarat Klaus Iohannis.

Seful statului a facut un apel la politicienii social-democrati care sunt “lucizi sa intreprinda orice considera ei ca o astfel de ordonanta sa iasa din discutie si sa nu fie aprobata in Guvern”.

“Momentan, altceva decat unele declaratii ale unor politicieni nu avem, dar eu raman conectat si voi face tot ce se poate face din pozitia de presedinte pentru a nu se ajunge la o noua situatie de acest tip”, a subliniat el.

Klaus Iohannis a precizat ca se asteapta sa fie informat de Guvern daca s-ar discuta o astfel de chestiune.

Intrebat despre situatia persoanelor condamnate in baza probelor obtinute in urma protocoalelor dintre SRI si institutiile judiciare, Iohannis a raspuns: “Aceste chestiuni sunt de competenta instantelor judecatoresti si cu siguranta acolo ele se vor rezolva”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *