Iohannis: Pachetul de legi ale educaţiei va trebui să ajungă cât se poate de repede în Guvern

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

oPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la ceremonia de depunere a jurământului de către Ligia Deca în funcţia de ministru al Educaţiei, că legile educaţiei trebuie să ajungă cât se poate de repede în Guvern şi că Executivul va trebui să prezinte în Parlament „un pachet coerent, modern, închegat”, informează AGERPRES.

„Ne dăm seama cu toţii că, dacă vorbim despre educaţie, despre învăţământ, suntem într-un moment foarte important. Sunt încredinţat că proiectul ‘România Educată’ nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii, şi cred, sper, cu noi susţineri atât din spaţiul politic, cât şi din spaţiul învăţământului şi din spaţiul public la modul general. Este realmente un proiect de ţară, este un proiect de ţară de care România are foarte multă nevoie.

O naţiune fără un sistem de educaţie performant are puţine şanse în lumea de astăzi, care devine din ce în ce mai complicată. Doamna ministru, nu doar dumneavoastră aveţi nevoie de încurajări, de ajutor şi de oameni buni profesionişti cu care să lucraţi, ci întregul Guvern, fiindcă pachetul de legi va trebui să ajungă cât se poate de repede în Guvern, care prin vocea prim-ministrului Nicolae Ciucă a declarat de la început că va prelua această sarcină şi va lucra la acest pachet în aşa fel încât să fie prezentat Parlamentului un pachet coerent, modern, închegat, care realmente pune bazele unui sistem de educaţie pentru secolul XXI în România”, a spus şeful statului.

Iohannis a felicitat-o pe Ligia Deca pentru preluarea funcţiei de ministru.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă, vicepremierul Kelemen Hunor şi consilieri prezidenţiali.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole